Het ruim aanbod exclusieve dames naaipatronen, mooi oogend en onverwoestbaar naaigerei… maar onze grootste trots zijn toch wel de stoffen die sociaal- en ecologisch verantwoord zijn.

Ik hou van stoffen. Stoffen die er mooi uitzien, goed aanvoelen én op een verantwoorde en duurzame manier geproduceerd worden. Om dit te waarborgen is 95% van het aanbod gecertificeerd volgens de richtlijnen van de Global Organic Textile Standard (GOTS).

…natuurlijke grondstoffen van biologische teelt
Dat betekent geen chemicaliën maar wél biodiversiteit voor een gezondere bodem, propere rivieren en grondwater maar bovenal een veilige niet-toxische werkomgeving voor de loonarbeiders op het veld.

…eerlijk loon en menswaardige werkomstandigheden
Dat klink als heel erg dit logisch … in lage loonlanden is dat een uitzondering. Door een verantwoord product te kopen, bied je iemand veilige werkomstandigheden, een eerlijke verloning én vrije tijd om bij familie en vrienden te zijn. Kinderen kunnen daardoor dan weer naar school en hoeven niet meer op vroege leeftijd te werken om het gezin mee financieel te onderhouden.

…propere verwerking
De textielindustrie is één van de meest vervuilende ter wereld. Rivieren in de buurt van vervuilende textielfabrieken hebben de kleur van wat er op die moment verwerkt wordt. Maar ook de onzichtbare schadelijke stoffen worden (illegaal) geloosd. Stoffen met het GOTS-label worden op een propere manier geproduceerd waardoor er geen komaf gemaakt moet worden met giftige verfstoffen of zware metaalhoudende kleuringen die het milieu schaden.

…verantwoord water- en energieverbruik
Naast een propere verwerking wordt er ingezet op hernieuwbare energie en zuiniger energie verbruik. Het verbruik van water wordt ook tot het minimum herleid en al het mogelijk wordt gedaan om het milieu te sparen.

VERRASSEND - VERNIEUWEND - VERANTWOORD
Uiteraard is duurzaamheid niet alles. Het is net zo belangrijk dat het aanbod mee is met de trends én vernieuwend oogt. Naast een vast aanbod van tijdloze kwaliteiten streef ik er naar om ieder seizoen verrassend uit de hoek te komen met een tijdelijk aanbod trendy printjes, toffe kleuren en leuke structuren.