introbeeld

Verantwoord & trendy

Hallo en welkom! Fijn dat je hier even komt piepen. Ik ben Ruth, het gezicht achter Georgette. Ik noem mezelf graag een creatieve optimist, een positieve wakkerschudder. Daarnaast ben ik trendgevoelig, vooruitstrevend en perfectionistisch.

Met Georgette verdeel ik stoffen die sociaal- en ecologisch verantwoord zijn. Dat in combinatie met het ruime aanbod (dames) naaipatronen is Georgette de referentie geworden voor iedereen die graag handgemaakte, verantwoorde én stijlvolle kledij maakt en draagt. En daar ben ik heel trots op.

Groen, groener, groenst

Als kind vond ik het al belangrijk om de juiste keuzes te maken. Onrechtvaardigheid maakte mij boos, van ecologische wantoestanden lag ik wakker. Dat is nog steeds zo. Hoe verantwoord dingen zijn, zowel sociaal als ecologisch, houdt me dagelijks bezig. Ik ben continu op zoek naar merken en producten met een eerlijk verhaal, zowel professioneel als privé.

Mijn energie haal ik uit mooie initiatieven op microschaal en uit de snel groeiende groep van bewuste consumenten. Uit schoonheid ook, want daar ben ik als 'former' textielontwerpster door gepassioneerd. Toen ik afstudeerde werd ik meteen zelfstandige in bijberoep en verkocht mijn ontwerpen op professionele beurzen in binnen- en buitenland. Mijn passie voor ecologisch textiel bleef groeien en resulteerde in Georgette waar ik nu met veel plezier fulltime voor werk.

“Ik ben continu op zoek naar merken en producten met een eerlijk verhaal, zowel professioneel als privé.”

Tot op de draad

Ik omring me graag met objecten die ik bewust heb gekocht, gemaakt uit duurzame grondstoffen en met respect voor de makers. Bij de opstart van Georgette is zelf kledij maken daar ook bijgekomen. Ik ging naailessen volgen om mijn klanten beter te kunnen begeleiden en adviseren bij hun creatieve projecten. Ik wil zelf mijn techniek blijven verbeteren en volg daarom nog steeds les. Mijn job bezorgde me dus letterlijk een nieuwe hobby.

Daarnaast startte ik in 2016 aan een tweejarige opleiding 'kleur- en stijladvies' bij Syntra. In deze periode leerde ik niet alleen op een andere manier te kijken naar kleur en kleurcombinatie's. Ook het belang van lichaamsverhoudingen en op welke manier je de aandacht trekt naar de sterke kanten doet wonderen. Het kunnen inschatten welke kleur, snit en details een outfit voor jou perfect maken, dat is pas echt gericht advies en een must als je een stoffenwinkel uitbaat. Ik vind het nu nog fijner om vrouwen te adviseren bij het maken van hun eigen outfit. Klanten achteraf zien stralen geeft mij zoveel voldoening.

Slow cooking, slow sewing, slow living

Verder ben ik in het dagelijks leven een echt gewoontebeest. Ik hou van yoga en borduurwerk, winterlandschappen en mooie interieurs, geitenkaas en zomerfruit. Aan Pinterestquotes en koffie ben ik lichtjes verslaafd. Aan mijn man en onze katten, Tante José en Meneer Baron, trouwens ook. En dan is er nog mijn liefde voor koken. Dat doe ik bij voorkeur voor gasten. Soms casual - één pot op tafel en scheppen maar. Andere keren sloof ik me gigantische uit en ga ik voor niets minder dan de Perfect Housewife Award

Ik steek graag liefde in dingen, ook als dat extra inspanning en geduld vraagt. Men zegt weleens dat ik het mezelf niet altijd gemakkelijk maak. Moi? Het geeft me ongelooflijk veel rust om te kiezen wat voor mij als het juiste aanvoelt, ook met Georgette. Want eerlijk? Een betere wereld begint bij jezelf! I’m a woman on a mission.