Een tijdje terug blogde ik mijn Wannabe Hack. Ik droomde toen van een jumpsuit met het bovenstuk van de juni-jurk uit Homemade Wardrobe. Helaas wou op het einde - ondanks mijn voorbereidingen - het broekdeel zich niet binden met het bovenstuk. Genoodzaakt (lees frustratie) werd het broekdeel dan maar een gewone broek en het bovenstuk bleef … tja, alleen achter.
Enkele dagen later kon ik het niet langer aanzien. Eigenlijk had ik nog wel een extra zomerjurk van doen en er was nog een plaatsje vrij in de valies. Ik trakteerde mezelf op extra stof uit eigen winkel en het boek Homemade Wardrobe werd opnieuw bovengehaald. Het toch wel mooie bovenstuk kreeg zijn voorbestemd rokdeel en zo eindigde juni toch nog met een echte juni-jurk! Net op tijd ook om mee te nemen op vakantie. De avond voor we vertrokken lukte het nog om een aantal foto's te maken. Met de beloofde nazomer in het verschiet, werd het hoog tijd jullie het resultaat te tonen! ;-)

Homemade Wardrobe by Georgette.be

Het in elkaar naaien van het bovenstuk ging eigenlijk vrij vlot. Om zeker te zijn van de pasvorm maakte ik wel eerst een testversie. Uiteindelijk moest er enkel in de taille wat bijgegeven worden en dankzij de plooien aan het rokdeel kon ik wat foefelen met de diepte ervan. En zo zat de hemdjurk in een mum van tijd in elkaar.

Homemade Wardrobe by Georgette.be

Ik gebuikte de chambray Raw Dots - Denim gecombineerd met de effen Chambray - Denim.
Een droomcombo!!

Homemade Wardrobe by Georgette.be

Oorspronkelijk heeft het rugpand een diepere 'rugdecolleté'. Heel mooi vind ik dat maar mijn bleek vel moet zoveel mogelijk beschermd worden tegen zon en het liefst door te bedekken met kledij. Daarom koos ik ervoor de bovenpas te verhogen met 9cm. Hierdoor kon het rugpand wel wat extra contrast gebruiken. Chambray is een ideaal stofje als je wilt spelen met contrasten en om op eenvoudige manier toffe accenten te leggen. Ik koos ervoor om de bovenpas te maken uit de achterzijde van de effen Chambray - Denim.

Homemade Wardrobe by Georgette.be

Om het rokdeel te breken gebruikte ik voor de flapjes van de zakjes ook Chambray - Denim maar dan de voorzijde van de stof.
Normaal koop ik enkel knopen op rommelmarkten, tweedehands of recykleer ik ze van afgedankte kledingstukken. Ik heb mooie vierkante parelmoer knoopjes die perfect zouden geweest zijn moest ik er dubbel zoveel van gehad hebben. Helaas was er geen tijd om te wachten op een 'vonst' en moest ik voor het eerst in mijn leven knopen kopen bij Veritas. In eerste instantie viel het assortiment mij dik tegen maar ik ben uiteindelijk oprecht tevreden met mijn aankoop.

Homemade Wardrobe by Georgette.be

Na de fotoshoot verdween het hemdjurk onmiddellijk in de valies om de volgende ochtend mee richting Zweden te reizen. Daar kwam het tijdens hete dagen goed van pas. Maar volgende week hierover meer! Ondertussen toch al een sfeerbeeld van Stockholm bij valavond. *mijmer*

Homemade Wardrobe by Georgette.be

Wanna say something nice? Dat kan op onze FB-pagina!

Stof: Raw Dots - Denim & Chambray - Denim
Patroon: Hemdjurk (juni-jurk) uit Little Miss Y.'s Homemade Wardrobe.

Deze stofjes zijn ondertussen al uitverkocht. Maar geen nood, begin oktober komt er nieuwe chambray van Les Trouvailles d'Amandine binnen. Voor het najaar kozen we opnieuw voor de collectie ontworpen door Deer&Doe. Naast een selectie effen chambray en Raw Dots in nieuwe herfstkleuren, zal er ook chambray met trendy ruitjes bij zijn! Hou de webshop in het oog want ze zijn ONWEERSTAANBAAR! Zagen jullie trouwens het nieuwe patroon, de Bruyère Shirt, van Deer&Doe al? Ik weet al wat ik zal maken ergens in het najaar! ;-)