Op Instagram vond ik het bewijs dat ik mijn Brume skirt afwerkte op 4 december van vorig jaar. Het feit dat hij tot vorig weekend maar slechts twee keer uit de kast kwam is eigenlijk best wel jammer. De pasvorm was perfect … maar de lengte bleek niet helemaal mijn goesting te zijn. Net iets te lang - niet veel hoor - maar die paar centimeters waren genoeg om hem te negeren en in de kast te laten hangen. 
Vorige vrijdag beet ik op mijn tanden, kortte hem in én versmalde hem ook iets naar onder toe. En toen was ie eindelijk perfect en klaar om écht te dragen! 

Net op tijd om de dag nadien - op mijn verjaardag begot! - op weekend te vertrekken met een nieuw rokje rond mijn lijf!

Brume Sewingpattern by Deer&Doe / Georgette / Organic Fabric

Dit patroon van Deer & Doe is eigenlijk echt een leuk project. Ik hou van uitdaging maar soms wil ik ook gewoon snel resultaat. De Brume skirt is vrij eenvoudig om te maken maar met toch een gesofisticeerd uitziend eindresultaat. :-) Het patroon bestaat uit verschillende panden wat voor unieke stijlnaden zorgt. Stijlnaden die er zelfs voor zorgen dat je je minder zorgen maakt of je gat niet te dik is in deze rok. (Het stellen van deze vraag zorgt trouwens hier thuis altijd voor hilarische taferelen met luchtgitaren enal ... ;-) met als enige antwoord: 'té diiiiiiiiiiiik té diiiiiiiiiiiiiik'. Dus ik heb het opgegeven om op die manier naar 'bevestiging' te zoeken ;-) )

Brume Sewingpattern by Deer&Doe / Georgette / Organic Fabric

Het leuke aan zelf kledij maken is dat je ook zelf kan beslissen welke details je toevoegt en welke je gewoon weglaat. Zo besliste ik om enkel het beleg aan de rug dat doorloopt over de heupen te voorzien van een sierstiksel.

Brume Sewingpattern by Deer&Doe / Georgette / Organic Fabric

Ik gebruikte een grijs gemêleerde ribtricot van Lebenskleidung. De meeste kennen én gebruiken deze kwaliteit als ‘boordstof’. Meestal heeft ribtricot ook een belachelijk korte stofbreedte waardoor je er niet veel anders mee kan doen dan afwerkingen aan tricot. De meeste ribtricot 1x1 heeft bij Georgette een stofbreedte van 150cm en kan dus veel ruimer ingezet worden. Ik liet Maker Sophie hem trouwens al eerder testen en haar resultaat kon je in een vorige blogpost bewonderen.

Brume Sewingpattern by Deer&Doe / Georgette / Organic Fabric

Brume Sewingpattern by Deer&Doe / Georgette / Organic Fabric

De foto's werden genomen in Museum Voorlinden in Wassenaar - Nederland. Heel erg de moeite en écht een aanrader om te bezoeken. En niet alleen het meuseum. Het bevindt zich op een prachtig domein dan vrij toegankelijk is. Je wandelt er van het bos in de duinen in de weilanden. Ik had graag hier ook wat meer over verteld maar tijdsgebrek strooit roet in het eten ... . Klik daarom zeker eens door naar hun site

Brume Sewingpattern by Deer&Doe / Georgette / Organic Fabric

Heel blij met mijn rokje nu. Zowel het model als de stof zijn heel aangenaam om te dragen. En je kan er al eens een danske mee plasseren. ;-)

Patroon: 'Brume skirt' - Deer & Doe
Stof: 'Dark Grey Marl Rib 1x1' - Lebenskleidung

Alle oe's, aah's zijn welkom op onze FB-pagina! ;-)