In plaats van naar de solden te hollen ging ik op jacht in de kasten van de mama , ons Bomma en ook die van mezelf. Ik besloot om drie kledingstukken te selecteren die dit jaar nog een recykleerbeurt moeten ondergaan. Om mezelf wat extra druk op te leggen besloot ik om de betreffende stukken even te delen met jullie. :-)

Georgette Recykleer 2014

1. Een jeans bermuda met hoge taille uit eigen kast. Aangezien mijn taille niet meer is wat ze geweest is, past deze langs geen kanten meer. Het pluspunt is dat dit exemplaar wel over wat stof beschikt. De pijpen lopen wijd uit én daar bovenop zit er nog eens een diepe plooi in de pijpen vooraan. Ik heb er geen idee van wat ik ermee zal doen. De stof is nog van uitstekende kwaliteit dus het kan zeker iets worden waar ik veel plezier aan zal beleven!

 2. Een jurk van ons Bomma die ik enkel en alleen meekreeg als ik heilig beloofde dat ik er zeker iets moois mee zou doen. :-) Er zaten vlekken op het bovenstuk maar dankzij de vlekkenverwijderaar van Ecover zijn die er na minstens 25jaar toch nog uitgeraakt! Ik beloofde mijn uiterste best te doen om de jurk een waardig tweede leven te geven. Dit was dan ook haar dansjurk waarmee ze begin jaren '80 ettelijke malen op zondagnamiddag de dansvloer onveilig maakte in de 14 Billenkes te Zandhoven. :-)

 3. Een rok met bijpassende blouse van ergens begin jaren '90. Een verovering uit de kast van de mama. Ik heb een zwak voor strepen en hoop hiermee een toffe jurk te maken. Hoewel ik mijn twijfels wel heb over de richting van de strepen van het rokdeel. Maar misschien is het ook de lengte die het op deze moment niet echt flatterend maakt ... .

Tips and tricks zijn steeds welkom op de FB-pagina!