Elk jaar weer organiseert BioForum de "Bioweek", om op deze manier de bewustwording omtrent een biologische levensstijl te verduidelijken.  Immers, de redenen waarom je voor bio zou moeten kiezen liegen er niet om…   Bio is lekker puur, bio is goed voor je lijf, bio betekent schone akkers, bio is vriendelijk voor dieren en vooral:  bio is 100% onze toekomst!

Steeds meer mensen kiezen voor biologische producten en wanneer ze ook kiezen voor biologische voeding kiezen ze voor een extra plus, en dat is de betere smaak van biologische producten.  In het boek "Heerlijk Puur" van Carla Rosseels wordt klaar en duidelijk uit de doeken gedaan vanwaar nu precies die pure en volle smaak van biologisch geteelde groeten komt. Alle vooroordelen rond bio worden van de tafel geveegd, en krijg je antwoord op klassieke vragen zoals "is bio altijd duurder?" en "hoe herken je biovoeding?".  Bovendien vind je in dit heerlijke boek meer dan 70 recepten, die gaan van "bulgurpilaf met waterkers en gepocheerd ei" tot "taart van geroosterde paprika's".  Bio betekent ook dat je gaat leven volgens de seizoenen en daar speelt het boek handig op in:  per seizoen worden de beschikbare groeten en fruit opgesomd en je krijgt er meteen een handige serveertip bij, zowel vegetarisch als met vlees of vis.

Wij bij Georgette zijn alvast helemaal "into bio" (maar dat wist je natuurlijk al)!  Maar misschien ben ook jij al overtuigd van de voordelen van bio en wil je graag dit superleuke bioboek winnen?  Ga dan de uitdaging aan en stuur ons een mailtje voor maandag 10 juni 2013 op info@georgette.be, met daarin kort en bondig uitgelegd waarom jij voor bio kiest.  Het beste, mooiste en origineelste antwoord wint niet alleen het boek, maar ook een kortingsbon van 10% waarmee je naar hartenlust kunt winkelen in de volledige stoffen collectie van Georgette!Kan je niet wachten om door het boek te bladeren?  Bestel het dan hier voor 24,95€ is het heerlijke boek van jou!
Heerlijk Puur werd in 2011 uitgegeven door Borgerhoff-Lamberigts. Auteur: Carla Rosseels. Fotografie: Stefan Jacobs. Receptuur en styling: Debby De Mangelaere.

Klik hier en ontdek allerlei weetjes over biologische voeding en hoe we de honger uit de wereld kunnen halen. 

En de winnaar is: Elke Swift. Proficiat Elke!
'Voor mijn kinderen, de kinderen van anderen en medemensen, de oogsten in Afrika, de bloemekes en de bijkes, de eerlijkheid, het contact met de realiteit, voor mijn lijf, mijn geweten, voor de grassprietjes die kriebelen aan mijn tenen, mijn vertrouwen in de ecologische balans en om dieren de smaak van gras en de geur van buiten te laten kennen.'

Aan alle andere, heel erg bedankt voor de leuke reacties! Hou ons in de gaten want er volgen nog give away's!