Toen de Palos Verdes collectie van Cloud9 Fabrics binnenkwam werd ik instant gelukkig. De voile is zo luchtig en zacht dat ik de zomer niet voorbij kon laten gaan zonder er iets uit te maken. Toen ik het Mathilde patroon van Tilly and the Buttons tegenkwam, wist ik dat deze twee het perfecte huwelijk zouden aangaan.
De Mathilde is een los vallende blouse die dankzij de verticale plooien op het voorpand en het knopenpad achteraan een vrouwelijke misschien zelfs romantische look heeft. Als je die dan nog eens combineert met een stofje als de Miraleste van Cloud9 Fabrics, dan ben je helemaal op de sassy toer! Hoe kan je de zomer beter inzetten!? Best met een brede glimlach :-D maar blijkbaar was dit moeilijker dan gedacht tijdens de fotoshoot van toch wel één van mijn favoriete naaisels. ;-)

Tilly and the Buttons Mathilde by Georgette

Er slingerde al een eeuwigheid een lapje crepe Georgette in mijn kast. Ik wist dat ik er op een dag de ideale bestemming voor zou vinden en het bleek dan ook net groot genoeg om het bovenstuk van mijn Mathilde uit te knippen. Zo'n subtiel doorzichtig deel, dat geeft direct een zomergevoel! Hierdoor kon ik wel niet met een beleg werken maar werkte ik de naden aan de binnenkant af met biais. Ziet er proper uit, vind je niet? :-)
Standaard is het Mathilde patroon met lange pofmouwen maar deze liet ik voor mijn zomerversie toch maar achterwege. 

Tilly and the Buttons Mathilde by Georgette

Natuurlijk kon ik het niet laten om nog meer mijn goesting te doen en het patroon aan te passen naar mijn eigen smaak. De klassieke, doorlopende knopensluiting liet ik voor wat ze was. Een polosluiting leek me schattiger en stijlvol in één. De voile leent zich dan ook perfect voor dit soort afwerkingen.

Tilly and the Buttons Mathilde by Georgette

Onderaan stikte ik het af met een zoom die dezelfde breedte heeft als de plooien.

Tilly and the Buttons Mathilde by Georgette

Voor het verwerken van de voile volgde ik de tips die Nele van Spiegelstiksels ons gaf toen ze voor onze Feestmaand het prachtige 'Weg van bloemen-jurkje' maakte. Hiervoor gebruikte ze het Cloud9 Fabrics stofje 'The Way of Flowers' dat we hier bij Georgette toen ook in voile hadden. Een aanrader die tips van haar!

Los van het stofje was de Mathilde blouse ook een zaligheid om te maken. Dankzij de wel zeer duidelijke handleiding die je via de blog van Tilly and the Buttons kunt volgen. Mijn najaarsversie is al geknipt zo enthousiast ben ik! Maar eerst nog een paar zomerstuks in elkaar krijgen. Een kleine aanmoediging via onze FB-pagina mag altijd! :-)