“Throwaway Living” is de titel van een artikel dat gepubliceerd werd in Life Magazine, in de editie van augustus 1955 (!).  De komst van het nieuwe materiaal plastic beloofde ons meer vrije tijd gezien huishoudelijke taken verminderd werden.  Helaas betekende het ook de start van de massaconsumptie en de wegwerpmaatschappij, met zware ecologische gevolgen die we toen nog niet konden inschatten. 
Plastic is een materiaal dat simpel en goedkoop te verwerken is met een eindeloze reeks toepassingen.  Decennia later weten we dat plastic helemaal niet zo fantastic is:  omdat het amper te recycleren is vormt het restafval uit plastic één van de grootste gevaren voor ons ecosysteem.  De afbraak ervan duurt honderden jaren, en tijdens het afbraakproces komen er giftige stoffen vrij die ons water en onze bodem aantasten, om nog maar te zwijgen over de berg zwerfvuil, de plastic soep in de oceanen en het dierenleed dat ermee gepaard gaat.

Ga jouw eigen gebruik van plastic maar eens na:  wie van jullie gebruikt steeds een herbruikbare tas om zijn aankopen in te stoppen?  Of plooien jullie telkens weer voor een plastic wegwerpzak tegen betaling? 
Beter voor het milieu én voor je portemonnee is deze super handige draagtas in een leuke stof die je in en mum van tijd netjes hebt weggestopt in een bijpassende pocket met rits.  Neemt amper plaats in je handtas of auto, en in een wip en een knip heb je een handige en hippe draagtas die vriendelijk is voor Moeder Aarde. 

cloud9

Het gratis patroon vind je op de blog van Cloud9 Fabrics. Je hebt slecht een klein metertje stof nodig en de iHaus collectie van Cloud9 Fabrics leent zich perfect voor dit project. Maak het voor jezelf en om cadeau te doen.

 draagtas


Benieuwd naar dat bewuste artikel over 'Throwaway Living' in Life Magazine. Klik hier en scrol naar pagina 43.