Zoals jullie hier konden lezen holde ik dit seizoen niet naar de solden maar dook ik in eigen en andermans kast op zoek naar recyKleerprojecten. Er werden drie stuks uitgekozen die binnen 2014 nog getransformeerd zouden worden. Mijn eerste recyKleertrots konden jullie eind juni al aanschouwen. Maar in die maand werden er nog twee totaal andere stuks onderhanden genomen ... .

Summer in Sommen - Sweden Recykleerproject #1

Bij het opruimen van mijn kleerkast en bij het selecteren van reiskledij, kwam ik tot het besef dat ik eigenlijk niet genoeg zomerstuks had om 14 dagen vakantie te overbruggen. Ik viste nog een jurk vanonder het stof die twee jaar geleden werd aangekocht. Halsoverkop was ik verliefd geworden op de stof en totaal verblind - ook door de soldenprijs - kocht ik het. Eenmaal thuis besefte ik dat ik niet hou van kledingstukken met zo'n halternek en uiteindelijk kwam de jurk in al die jaren geen enk-e-le keer uit de kast. Wegdoen was moeilijk omdat de stof mijn hart nog steeds sneller deed slaan. RecyKleren tot een draagbaar stuk was de enige geldige reden om het nog bij te mogen houden. Het bovenstuk werd verknipt tot tailleband en zie! Ik geloof dat dit mijn mooiste zomerse zomerrok ooit is! :-)

Summer in Sommen - Sweden Recykleerproject #1

Samen met het hemdjurk en de short kreeg het een plaatsje in de valies. En op die ene hete dag kwamen we per toeval het mooiste mini haventje van Zweden tegen. We reden 20 minuten door een bos opzoek naar een leuk strandje aan het Sommenmeer ten zuiden van Zweden. Uiteindelijk kwamen we aan een open plek met welgeteld 3 huizen en de weg … die stopte daar gewoon. Geen strand maar het uitzicht was adembenemend!

Summer in Sommen - Sweden Recykleerproject #1

Summer in Sommen - Sweden Recykleerproject #1

Diezelfde dag reden we op aanraden van locals 70km verder richting Motala aan het Vätternmeer. Motala heeft hét strand van Zweden om te vertoeven op hete zomerdagen. Het water is er altijd aangenaam (iets met een bepaalde stroom die er in uitmondt), het strand is er van zand ipv stenen en rotsen én het uitzicht is prachtig. Het Vätternmeer is zo groot dat je het gevoel hebt aan zee te zijn. Om nog maar te zwijgen over het weids zicht met verschillende archipels. Helaas hadden we er niet bij stilgestaan dat ook in Zweden het weer een uur verder totaal anders kan zijn (buienradar kennen ze daar niet).

Motala Beach - Sweden Recykleerproject #1

De zeven zonnen die we aan het Sommenmeer zagen, maakten plaats voor donder en bliksem. En daar stonden we dan in zomeroutfit zonder regenjas of paraplu en enkel een strandlaken in de kofferbak. Ons geduld werd op de proef gesteld en uiteindelijk konden we welgeteld 20 minuten genieten van een aquarelachtige, zeer dramatische lucht al pootje badend in het warme meerwater. Een prachtig uitzicht … en slechts enkele verdwaalde toeristen. Slecht weer heeft soms ook z'n voordelen! ;-)

Motala Beach - Sweden Recykleerproject #1

Wanna say something nice? Dat kan op onze FB-pagina!

Morgen toon ik jullie mijn tweede en laatste recyKleerproject dat mee de valies in ging. Inclusief met sfeerbeelden uit het prachtige Zweden. ;-) *mijmer*