Wat een spannende dag! Vandaag mag ik officieel de eerste 'Maker' van Georgette voorstellen. Haar naam is Sophie, ook wel gekend als de mama van de 12 jarige Jeroen & 9 jarige Alzbeth. Naast mama zijn is 'zelf kledij maken' haar Super Power. Ze ontdekt graag nieuwe dingen, houdt van contrasten en zaken met een hoek af. Tijd vrij maken voor haar passies vindt ze vanzelfsprekend, ook al is het soms ten koste van andere dingen. Zelf kledij maken voor zichzelf en de kinderen is daar een goed voorbeeld van.

Hoe het allemaal begon? Ze kan zich enkel nog herinneren dat ze 12 jaar geleden een naaimachine kreeg van haar schoonmama. Zoon Jeroen was toen juist geboren maar wat de juiste aanleiding was, … dat weet ze niet meer. Te lang geleden! :-) Enkele jaren terug volgde ze een opleiding patroontekenen in Roeselare en nu schaaft ze haar kennis bij via privélessen. Daarnaast is donderdagavond ook hét vaste moment om - samen met mij trouwens - extra naailessen te volgen bij de geweldige juffrouw Martine in het CVO van Sint-Niklaas.

Sophie, welkom op de blog van Georgette!

Hoi! :-D Begin dit jaar maakte ik voor mijn dochter Alzbeth een katten costume voor het schoolcarnaval. Het patroon tekende ik volledig zelf op haar maat. Ze was zo blij met dit pak dat ze er in wou slapen. Toen Ruth me kort daarna vroeg of ik een van haar 'Makers' wou worden was de keuze voor een naaiproject snel gemaakt. Oren en staart werden weggelaten en een slaap-onesie was geboren!

Alzbeth wou vooral een zacht stofje in felle kleuren. Ik nam haar mee naar de fysieke winkel van Georgette en daar zag ze wat ze wou. Voor een extra gekleurde toets kozen we voor okere boordstof. Bijpassende knoopjes waren moeilijker te vinden dus overtrok ik ze gewoon zelf. An sich verwerkte de stof heel gemakkelijk, wat ik wel fijn vond.

Ik moet toegeven dat het eigenlijk de eerste keer was dat ik met een duurdere, volledig ecologische stof heb gewerkt. Meestal gebruik ik goedkopere stofjes omdat ik bang ben om verkeerd te knippen of stikken. Dat is dan zo zonde van het geld.. . Maar anderzijds vind ik het meestal niet leuk om met synthetische stoffen te werken. Het resultaat van die stukken zijn dan ook navenant … . En dat is dan ook weer jammer van al de tijd die ik er heb ingestoken. Ik denk dat ik nog in tweestrijd zit wat stoffen betreft … . ;-)Alzbeth is super fier op haar pyjama. Maar ik denk dat de foto's wel voor zich spreken!ps: uitzonderlijk mocht ze op het bed springen voor deze fotoshoot ;-) dat maakte haar natuurlijk extra enthousiast!

Stof: Tricot 'Whales Green Island' - Elvelyckan Design
Garen: Scanfil - Oker Geel
Boordstof: bij Pand42 

Wanna say something nice about this post? Dat kan op onze FB-pagina! Laat weten aan Sophie wat je van haar creatie vindt! 
-

We horen graag van onze 'Makers' wat zij doen om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Want naast zelf kledij maken (mét ecologische stoffen) zijn er een hoop andere zaken die je ecologische voetafdruk klein houden. Hieronder vind je de tips van Sophie en haar gezin. :-)

Wat is je favoriete eco/bio produkt? 

Mijn fiets mijn vrijheid!

Als je de keuze hebt, ga je dan voor de gewone of de bio/eco versie?
Op vlak van voeding zeker bio: gewoon lekkerder en beter voor mens & natuur.

Zijn er in het gezin vaste regels voor een meer ecologische levensstijl?
Voor ons vallen deze niet zo op maar ik merk wel als er bezoek is dat ik moet vragen om bv deuren dicht te doen en lichten uit te doen als je een kamer verlaat. We drinken altijd water uit de kraan en de verwarming staat maar korte tijd aan (en als er dan eens een babysit komt, vergeten we dikwijls de thermostaat aan te passen ...  ).

Wat is je grootste eco-zonde?
Ons waterbed …