Ik behoor zeker niet tot die groep van 'snelle naaisters'. Je weet wel, diegene die op één dag een kledingstuk in elkaar zetten. Soms droom ik daar wel van, dat ik dat kan, zo floep, op één dag effe iets in elkaar naaien. Maar dat gevoel gaat meestal ook snel weer over. Eigenlijk hou ik er echt wel van om een zelfgemaakt kledingstuk te laten 'groeien'. Nadenken over details en perfecte afwerkingen. De twee factoren waar ik het meeste voldoening uithaal maar ook de twee factoren die ervoor zorgen dat zelf iets maken bij mij wat trager verloopt. :-)

Bij deze Yona Coat begon het al bij de stofkeuze. Ik sleurde de Hubbie mee naar de stockverkoop van Dries Van Noten tijdens de Belmodo Fashion Days. Want hij ging mij helpen kiezen! Soms ben je opslag verliefd of weet je op voorhand perfect wat je wilt. Dat was deze keer totaal niet het geval: veel twijfel en ik wist ook gewoon niet goed wat ik wou. Het gevolg: vier (VIER!!!!) uur deden we er over om dé juiste stoffen te kiezen voor die Yona Coat die ik ging maken. Goed zot zou je denken maar ik ben nu wel zotcontent met die keuze waar ik toen vier uren voor nodig had! ;-) 

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns

Je leest het goed: NU ben ik tevreden over de keuze. Een week na de aankoop van de stof was het wat minder. Ik had een stof met ruiten gekozen! Ruiten (!!) die ik - uiteraard - mooi wou laten uitkomen op middenvoor, middenrug en aan de paspelzakken. Alleen al bij het uitknippen van alle patroondelen (bij een jas zijn dat er belachelijk veel) liep ik al vertraging op. Twee avonden deed ik erover! Enkel knippen, ik heb het nog niet over het beplakken etc. ... .

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns

De stof die ik koos is een geweven, wollen bouclé. In werkelijkheid vallen de ruiten veel minder op dan op de foto. Het zijn eerder de kleurschakeringen die naar voor komen:
geel, groen, blauw en zwart. Een deel van de (revers)kraag is in een effen zwarte gekookte wol. Dit breekt en zorgt voor een modernere look.

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns

En mijn paspelzakken! Ik ben zo blij met mijn paspelzakken. Standaard is het Yona patroon met opgestikte zakken. Maar ik vind paspelzakken zo mooi - vooral in een wollen stof - dat ik die extra effort niet kon laten.

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns

Het was de eerste keer dat ik een jas maakte. Een uitdaging kan je het wel noemen. Het zal rond deze periode geweest zijn vorig jaar dat ik er aan begon. Ik werkte hem uiteindelijk af als de lente al in het land was. Alhoewel, af? Eigenlijk is hij nog steeds niet af. Mijn Yona heeft nog geen sluiting. Luiheid is niet de reden. Ik kan gewoon niet kiezen welk soort van knoop (en aantal) ik er op zou zetten. Maar ik draag mijn jas gewoon wel al. Het zachte weer zorgt er voor dat ik voorlopig niet echt een sluiting mis … . Geen idee of dit een voor- of nadeel is. ;-) Het moment dat het écht koud wordt, zal ik 'de knoop' wel doorhakken (of ook niet).

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns

Patroon: 'Yona Wrap Coat' - Named (te koop in de webshop!)
Stoffen: zowel de bouclé als de gekookte wol en voering kocht ik tijdens de Belmodo Fashion Days bij Dries Van Noten.

Alle oe's, aah's zijn welkom op onze FB-pagina! ;-) Benieuwd welke knopen er uiteindelijk aan mijn Yona Coat zullen komen? Volg mij dan op Instagram.

Yona Wrap Coat // Named Patterns // indie sewing patterns