Een tijdje terug toonden we die cutie pie broekjes in nicky velours die Maker Inneke maakte voor de baby. Echt een leuke kwaliteit om mee aan de slag te gaan. Je kan er ook zoveel meer mee dan alleen maar baby- of kinderkledij maken. Zelf ben ik helemaal verliefd op de emerald kleur. Ik ging voor selfish sewing en maakte een eenvoudige sweater in velours voor mezelf.

Sloane sewingpattern by Named / Organic fabric

Of ik er blij mee ben? :-) Wat denk je?

Sloane sewingpattern by Named / Organic fabric

Ik gebruikte het Sloane patroon van Named: een eenvoudig en comfortabele sweater die er evengoed vrouwelijk uitziet dankzij de figuurnaden die in het voorpand verwerkt zijn. Omdat ik brede schouders heb, val ik altijd buiten de standaard maten van zowat alle kleding (patroon)merken. Ik speelde vals en volledig tegen de regels in tekende ik gewoon 1cm extra aan het armsgat en de mouwkop. Die extra ruimte aan de schouders kon ik wel gebruiken en de ruimte die ik onder de armen verloor stoort totaal niet. 

Sloane sewingpattern by Named / Organic fabric

De boorden werkte ik af met een boordstof rib 2x2 die ik een tijdje terug bij de lokale naaimachine winkel vond. Eigenlijk had ik deze gekocht als 'zwart' maar toen ik het pakje opende bleek het donker blauw te zijn ... . Eerst voelde ik mij in het zak gezet maar het was dan toch een geluk bij een ongeluk en uiteindelijk de perfecte match voor dit project.

Sloane sewingpattern by Named / Organic fabric

Veel meer valt er over deze sweater niet te zeggen. Of ja, misschien dat ene kleine detail dat ik hem eigenlijk 4cm langer wou, mij misknipte en hierdoor niet genoeg stof meer had om hem langer te maken (rol met de ogen). De lengte die hij nu heeft is zoals het patroon voorschrijft … . Voor rokken en broeken die tot in de taille komen is dat oké maar persoonlijk heb ik mijn truien toch graag ietske langer. Maar al bij al: gewoon wreed content met mijn zachte comfortabele trui! :-)

Sloane sewingpattern by Named / Organic fabric

Patroon: 'Sloane Sweatshirt' - Named
Stof: 'Emerald Nicky' - Lebenskleidung

Alle oe's, aah's zijn welkom op onze FB-pagina! ;-)