Ik zet schaamteloos de trend verder om zelfgemaakt zomergerief te bloggen in het begin van de herfst! :-)

Net zoals de stoffen die ik verdeel heb ik graag dat mijn kledij - en dus ook mijn t-shirten - sociaal en ecologisch verantwoord zijn. Wegens gebrek aan geduld om écht op zoek te gaan, maakte ik ze deze keer gewoon zelf. Wie mij volgt op Instagram zag mijn drie 'SJ Tee's' in de loop van de zomer al voorbijkomen.

SJ Tee // Papercut Patterns // indie sewing patterns

Ik gebruikte voor alle drie deze t-shirten het SJ Tee patroon van Papercut Patterns. Dit patroon heeft voor mij de twee basiselementen die een t-shirt nodig heeft: een mooie halslijn en raglanmouwen.

SJ Tee // Papercut Patterns // indie sewing patterns

Deze versie in turquoise slub jersey droeg ik denk ik zowat het meest. En niet alleen voor mijn (soms twee) wekelijks yoga uurtje. Deze slub tricot van Truecolours valt heel luchtig en voelt zalig zacht aan op de huid. De hals werkte ik af met een zelf geknipte biais en de mouwen zoomde ik af met een tweelingnaald. Deze versie kreeg ook een borstzakje … . 

SJ Tee // Papercut Patterns // indie sewing patterns

SJ Tee // Papercut Patterns // indie sewing patterns

Dit grijze model was mijn eerste en dus ook de testversie. Ik gebruikte een stof die wel al 15 jaar in mijn stoffenkast lag. Het is een stijve tricot die eigenlijk niet zo aangenaam om dragen is. Er zit totaal geen rek in deze stof waardoor de hals ruimer valt dan bij de andere twee. Het is dus eigenlijk een ongewilde 'shoulder drop' die gewoon op een jeans best wel oké is. Verder best wel tevreden over het resultaat van deze t-shirt. De mouwen werkte ik af met een mini omslagje (nog zoiets waar ik een zwak voor heb) en de halsboord met een fijn boordje.

SJ Tee // Papercut Patterns // indie sewing patterns

SJ Tee // Papercut Patterns // indie sewing patterns

Deze laatste SJ Tee is er eentje uit zwarte tricot van Les Trouvailles d' Amandine. Een zalige tricot uit 100% katoen en - zonder overdrijven - zou ik daar gewoon in kunnen wonen. Hier werkte ik de halsboord af met boordstof en een extra stiksel met de tweelingnaald. Deze versie kreeg ook een borstzakje. Ik verwerkte er een gouden biais in om het geheel wat 'sjieker' te maken. De mouwen werden gewoon afgewerkt met de tweelingnaald.
Dit laatste vind ik nog steeds niet gemakkelijk. Bij de turquoise t-shirt lukte het vrij goed om de machine correct in te stellen voor een mooi resultaat. Maar bij deze versie dus totaal niet ... . Ligt dat aan de stof, het garen, mijn machine, de instelling of mezelf … geen idee. Volgende keer beter (of toch eens investeren in zo'n coverlock ;-) ). Soit, in grote lijnen zijn we gewoon content over de geleverde prestatie's! :-)

SJ Tee // Papercut Patterns // indie sewing patterns

Stoffen: 'Slub Turquoise' - Truecolours &  'Noir' - Les Trouvailles d'Amandine. Beide van bij Georgette!
Patroon: 'SJ Tee' - Papercut Patterns

De Sj Tee is een losser t-shirt model met een gecentreerde belijning. De halslijn maakt dit model heel vrouwelijk. Het patroon voorziet lange en korte raglanmouwen. De mouwen worden normaal afgewerkt met manchetten. Ik koos er voor om de korte mouwen gewoon om te zoomen met een tweelingnaald.
Tip: ik deed een mini aanpassing op de schouderlijn. Als je goed kijkt zie je daar een neepje. Op die manier valt de stof mooier op de schouders.

Alle oe's en aah's zijn welkom op onze FB-pagina! ;-)