De allerliefste Marie-Paule van So Popo Sew is vandaag onze Georgette Guest! Haar enthousiasme was aanstekelijk toen ik het haar voorstelde. Ze ging aan de slag met de 3D Knitting van Lebenskleidung en ging voor een combo met de Lange à Carreaux (double gauze) uit de vaste collectie van Les Trouvailles d' Amandine. Het in de mailbox vallen van het eindresultaat bezorgde mij kippenvel. Alweer een match made in heaven!

Marie-Paule! Welkom op de blog van Georgette. Het genoegen is wederzijds. ;-)

-

Kort geleden zat er een mailtje in mijn bus "Word jij onze volgende Georgette Guest?". Als je ziet welke kleppers van blogdames er al gepasseerd zijn in deze reeks, dan begrijp je wel dat ik een paar keer met de ogen moest knipperen en mezelf even in de arm kneep om zeker te zijn dat ik wel wakker was. Georgette, zo'n webshop waar je dromend doorheen scrolt, waar je de zachtheid van de stoffen bijna kan voelen door je scherm ... . Helemaal in de wolken dus dat ik met haar stoffen aan het werk mocht.

Ook al wilde ik in eerste instantie zulke mooie stoffen voor mezelf houden, ik besliste snel dat het toch iets voor mijn dochter zou worden. Gewoon omdat ze een veel mooier model is om te fotograferen en ik nog steeds liever kinderkleren naai. Dat de stoffen ecologisch verantwoord zijn en ook heel fijn voelen op de huid, was dan zeker een pluspunt. Toen ik een foto kreeg van de structuur tricot die Ruth me voorstelde, kreeg ik meteen een ingeving voor een outfit. Ik stuurde een snelle schets door en vroeg voor een bijpassende katoenen stof om mijn idee te kunnen uitwerken. Het werd een echte match made in heaven!

Georgette Guest // 'Julia Sweater' Compagnie M. // So Popo Sew // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // Les Trouvailles d'Amandine // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Met de structuur tricot naaide ik een top gebaseerd op de Julia Sweater van Compagnie M.. Ik tekende het patroon met een knopensluiting op de rug en kortte de mouwen in. De top sluit met opgenaaide drukknopen en een sierknoop op de buitenkant. Alle zomen werden afgewerkt met biais.

Georgette Guest // 'Julia Sweater' Compagnie M. // So Popo Sew // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // Les Trouvailles d'Amandine // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Af en toe een blote schouder door een afglijdend truitje ... precies de look die ik voor ogen had.

Georgette Guest // 'Julia Sweater' Compagnie M. // So Popo Sew // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // Les Trouvailles d'Amandine // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Mijn broekenmie kan ik vooral bekoren met gemakkelijk zittende broeken dus naaide ik met de double gauze een harembroekje. Vermits de double gauze langs twee kanten kan gebruikt worden, speelde ik ter hoogte van de zakken met het kleurverschil. Voor de taille paste ik de techniek van een dubbele tailleband toe: in double gauze met een koordje door en daarachter een tailleband van boordstof met een extra elastiek. 

Georgette Guest // 'Julia Sweater' Compagnie M. // So Popo Sew // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // Les Trouvailles d'Amandine // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Geef nu toe: zou je nu ook niet willen dat je nog vier was in zo'n outfit?

Georgette Guest // 'Julia Sweater' Compagnie M. // So Popo Sew // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // Les Trouvailles d'Amandine // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Hartelijk bedankt Georgette/Ruth voor deze fijne uitnodiging!

Stof: '3D Knitting Sky Grey' - Lebenskleidung & Double gauze 'Lange à carreaux - Cumulus' - Les Trouvailles d'Amandine beide van bij Georgette 
Patronen: 'Julia Sweater' van Compagnie M. & harembroekje uit 'Poppy' editie 6-2016

 

Alle oe's en aah's zijn welkom op de FB-pagina en Instagram van Georgette of de blog van So Popo Sew! ;-)

-

We horen graag van onze gastblogger wat zij doen om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Want naast zelf kledij maken (mét ecologische stoffen) zijn er een hoop andere zaken die je ecologische voetafdruk klein houden. Hieronder vind je de tips van Marie-Paule en haar gezin. :-)

Wat is je favoriete eco/bio produkt?
Ik vind herbruikbare katoenen tassen een superidee. Vroeger zat je met een berg plastic tasjes waar je geen weg mee wist. Sinds de opgelegde tax op plastic tassen, heb ik steeds een aantal katoenen tasjes (tote bags) in mijn handtas zitten. Ze maken meteen ook een leuk cadeautje, of cadeauverpakking die je zelf kan naaien.

Als je de keuze hebt, ga je dan voor de gewone of de bio/eco versie?
Mijn man doet de boodschappen, en als Nederlander is die vooral prijsbewust Ik vrees dus dat we vooral de gewone huismerken nemen. Al geloof ik ook wat minder in de hele bio-hype die je koopt in de supermarkten, want hoe bio is dat? Het zou tof zijn, moesten we recht van de boer kunnen kopen, een beetje terug naar hoe het vroeger was.

Zijn er in het gezin vaste regels voor een meer ecologische levensstijl?
We hebben sinds kort een klein moestuintje, en ik probeer daar toch wel producten van te gebruiken. Ik zou het graag nog wat meer uitbreiden. Maar ik moet toegeven dat we veel beter zouden kunnen!

Wat is je grootste eco-zonde?
Mijn grootse eco-zonde voor het gezin zijn voorverpakte groenten zoals sla en wortelen en dergelijke. Gewoon omdat ons vaak de tijd ontbreekt om ook nog alle groenten te gaan kuisen. En meestal moeten we dan ook de helft weggooien. 
Op naaivlak is die grootste zonde het gebruiken van puinzakken om patronen op te tekenen, in een tijdperk van milieubewuste vermindering van plastic. Maar het werkt zo makkelijk ... .