Ruffels, fringes ofte ruches: je houdt van deze golvende stukjes stof of je houdt er niet van. Naar mijn mening kunnen ruffels in eender welke outfit (punt). Ongeacht de gelegenheid (punt). In ons aanbod naaipatronen vind je heel wat stuks waar ruffels mee gemoeid zijn. In verschillende soorten kledingstukken zelfs: jurken, blouses, broeken... De ene keer eenvoudig, de andere keer lekker gedurfd. Romantisch of net heel erg stoer. Voor elk wat wils maar nooit saai.

Ik selecteerde uit ons aanbod mijn vier favoriete damesnaaipatronen én plukte hiervan de mooiste realisaties van Instagram. Verwacht je vooral aan shiny, happy people die hun ruffel-project met veel trots tonen. Hoe kan het ook anders: ruffels draag je automatisch vol zelfvertrouwen! Opgelet: moest je nog niet overtuigd zijn van de ruffeltrend… Na het zien van al het moois hieronder, zal je niet meer te houden zijn om jouw eerste ruffel van onder de naaimachine te laten rollen. ;-)

De top 4 uit ons aanbod

1. Kyoto Sweater & Tee

#papercutpatterns #kyotosweater #kyototee

In het naaipatroon van Kyoto Sweater & Tee (Papercut Patterns) vind je in de mouw een eenvoudig ruffeltje. Ideaal voor wie de trend op een voorzichtige manier wilt proberen. Hoe soepelder de stof, hoe meer de ruffel zal doorvallen. Hoe stijver de stof, hoe voller het resultaat.

Kyoto Sweater & Tee (Papercut Patterns)

Instagrammer & blogster Sara (1) @thesaraproject_ vertelt op haar blog hoe je het patroon kan aanpassen naar een zwangerschapsversie.
Instagrammer, blogster & shopowner Kylie (2) @kylieandthemachine weet dat streepjes altijd een goed idee zijn... Ook voor deze sweater.
Zei ik iets van shiny, happy people? Zowel Instagrammer Devon (3) @missmake en Deirdre (4) @ready_set_love bewijzen dat een stofje met print ook écht wel werkt voor dit patroon.
Instagrammer Leslie (5) @lillouchou vond de ruffels aan de mouwen niet genoeg en voegde er één extra toe aan het voorpand. Een leuk idee voor de gevorderde ruffeldrager.
Instagrammer (6) @_ym.sews_ combineert deze sweater volledig volgens haar eigen stijl met een maxi skirt. Yes, we like!
Instagrammer & blogster Trine (7) @trine.schroeder is een krak in het kiezen van het juiste stofje bij het juiste naaipatroon. Haar Scandinavische soberheid geeft dit patroon een wel heel erg stijlvolle look.

2. Moana Top & Dress

#papercutpatterns #moanatop #moanadress

De Moana Dress & Top (Papercut Patterns) is eenvoudig maar stijlvol, met een ruffel die de taille benadrukt. Zowel bij de top als bij de jurk. De stofkeuze bepaalt jouw persoonlijke look. De top is perfect om te dragen op een jeans. Toch liever direct gekleed met één kledingstuk. Dan is de jurk ideaal voor jou.

Moana Top - Papercutpatterns

Instagrammer, blogger & shopowner Holly (1) @hollydollydarling is stylisch as ever in haar gebalanceerde stadsoutfit mét haar versie van de Moana Top.
Instagrammer, blogger & schrijfster Lise (2) @lisetailor gebruikte de meest schattige, geprinte stof uit stoffenland.
Instagrammer, blogger & shopowner Emma (3) @missmaudenz ging voor perfectie met haar versie in tijdloos linnen.
Instagrammer & blogger Kate (4) @kateevadesigns koos een stofje met golven voor een extra, euhm, golvend (?) effect.

Moana Dress - Papercut Patterns

Instagrammer & blogger (1) @Buntekleider verraste mij met haar versie in een gedurfd ruitjesstof.
Instagrammer Marion (2) @thepompomlife maakte volgens mij de meest schattige versie van de Moana Dress... Of misschien is ze gewoon de schattigste Instagrammer in naailand... :-D
Instagrammer Lea (3) @leaforkush ging voor een strakkere look en verving het gerimpelde rokdeel door een kokerrok. Super mooi!
Instagrammer (4) @minibloodie maakte haar versie in een jersey wat dan weer een meer sportieve look geeft.
Instagrammer & shopowner Paula (5) @theseamstress_nz... no words needed want chambray is altijd een goed idee.
Instagrammer, blogger & shopowner Holly (6) @hollydollydarling zagen we hierboven al met haar Moana Top en zien we hier opnieuw in haar picture perfect Moana Dress. 

3. Le 406

#dpstudio #dpstudiofashion #le406

Helemaal overtuigd van de ruffeltrend!? Dan maak je zeker een statement met Le 406 van dp Studio.

Le 406 - dp Studio

Instagrammer, blogger & Youtuber Hila (1) @saturdaynightstitch maakte de meest gedurfde versie in een wollen Tartanstofje. Het eerste dat ik dacht toen ik deze zag: 'hoe cool is deze wel niet geworden!?'.
Instagrammer, blogger & shopowner (2) @metermeterdk maakte naast de originele versie ook een geslaagde hack met een ruffel aan de zoom.
Instagrammer (3) @larta trok mijn aandacht met een iets subtieler ruitje.
Instagrammer & shopowner Isabelle (4) @ateliermoondust maakte haar versie in oker, dé winterkleur van 2018.
Instagrammer, blogger & shopowner (5) @metermeterdk in haar stijlvolle, zwart versie. Oneindige combinatiemogelijkheden én zowat te dragen voor elke gelegenheid.

4. Le 601

#dpstudio #dpstudiofashion #le601

Voor wie niet bang is voor een ruffel meer of minder is Le 601 van dp Studio een uitstekende keuze.

Le 601 - dp Studio

Instagrammer (1) @next_door_abraham maakte dit patroon zonder maar één ruffel. Een beetje tegenstrijdig in een blogpost ter 'promotie' van ruffels ;-) maar hé, ik kon het toch niet laten om deze prachtige blouse niet te tonen. Want zonder ruffels ik ze ook mooi.
Instagrammer (2) @sewkal: is haar versie over the top of niet? You love it or you hate it.
Instagrammer, blogger & Youtuber Emily (3) @selfassemblyrequired... You just have to love her look!
Instagrammer (4) @dpStudio_fashion de ontwerpers van dit patroon tonen natuurlijk ook heel wat inspirerende versies van hun patronen op hun eigen IG. Ook in een volledig witte stof blijft deze blouse prachtig.
Instagrammer & blogger (5) @delightfullupeculiar is calling the fashion police in haar blouse met ruffels! Want ruffels zijn écht wel oké en een must in ieder zijn garderobe.