Verbeke Foundation is een populaire locatie voor allerhande fotoshoots. Echt origineel is het niet meer maar ondanks dat blijft het wel een inspirerende plek. Ieder bezoek blijft verrassen en altijd ontdek je er wel een ander bizar kunstwerk. Het stukje natuurgebied dat er aan verbonden is, is gewoon op zich al de moeite om in rond te wandelen. Een ding is zeker: er is een serieuze hoek af en dingen of plaatsen met een hoek af zijn helemaal Maker Sophie haar ding. Veel extra motivatie had ze dus niet nodig toen ik vroeg of ze zin had om de fotoshoot daar te laten doorgaan. :-) Wie goed heeft opgelet zal gemerkt hebben dat de foto's van haar vorige Makers blogpost ook daar werden genomen. Sophie kleedde zich om tussen de struiken, et voilà daar stond ze dan tussen de verbrande paarden met haar rood, tricot rokje.Ze gebruikte een vrij nieuwe kwaliteit in het aanbod: een ribtricot 1x1. De meeste kennen én gebruiken deze kwaliteit als ‘boordstof’. Meestal heeft ribtricot ook een belachelijk korte stofbreedte waardoor je er ook gewoon niet veel anders mee kan doen dan afwerkingen. In het aanbod van Georgette heeft deze rib 1x1 een stofbreedte van 150cm (OMG) en kan hierdoor veel ruimer ingezet worden. Denk maar aan al die tricot projecten waar je een iets stevigere tricot voor nodig hebt.

Sophie testte voor mij het draagcomfort en de levensduur van een aansluitende pasvorm. Want niets vervelender dan zo'n uitgelubberd zitvlak. Het verdikt: enkel een fietszadel strooit roet in het eten en zorgt voor een lichte vervorming. Eigenlijk mogen we dit minpuntje gewoon verwaarlozen ... want zeg nu zelf: wie veel de fiets neemt, weet gewoon dat er maar een beperkt aantal kledingstukken wél geschikt zijn voor dit vervoersmiddel. ;-)Ze ging voor een super eenvoudig model: een basis kokerrokje zonder veel gedoe. In de tailleband werd zelfs geen elastiek verwerkt. Op één avond gemaakt en al onnoemelijk veel uren draagplezier aan beleefd. Geen gênante lubberingen en dus een kledingstuk dat 'satisfaction guaranteed' is! :-)Stof: 'Rib 1x1 - Tango Red' - C. Pauli
Patroon: zelf getekend door Sophie

Wanna say something nice about this post? Dat kan op onze FB-pagina! Of laat weten op de Instagram van Sophie wat je van haar creatie vindt!