Ik geniet altijd enorm van onze 'Georgette Guest'. Het is écht een super spannend gegeven voor mij …  . Enkele maanden op voorhand worden de bloggers gecontacteerd, spreken we de timing af en welke stoffen er gebruikt zullen worden. Meestal weet ik niet wat er effectief gemaakt zal worden. Ongeveer wel …  maar soms wijzigt er nog van alles in het creatief proces van de blogger. Het moment dat de beelden in mijn mailbox terecht komen is écht hoogdag voor mij. Altijd - maar dan ook altijd - ben ik aangenaam verrast door zowel het resultaat, de foto's, de teksten, … . Die Georgette Guest maakt van mij een gelukkig mens. :-) En wat het nog fantastischer maakt is dat ik het allemaal met jullie mag delen! 

Vandaag hebben we Isabelle van 'a naais ID' op bezoek. Ook zij wist me van mijn sokken te blazen … . Niet verwonderlijk als je haar creaties al kent van op haar blog. Scroll gewoon snel verder en geniet mee van de geweldige creaties die ze voor haar kids maakte. 

-

Ondanks het feit dat ik nog een groentje ben in blogland, naai ik wel al enkele jaren. Ooit was ik begonnen met naaien om mijn eigen kleren te maken, ik val nogal buiten de 'gewone maten' met mijn lengte. Maar mede door mijn dure smaak in kinderkleren en de teleurstelling in het aanbod, ben ik vooral voor mijn kids beginnen naaien. Wat eerst een hobby was, groeide uit tot een passie. Ook een passie in de zoektocht naar stoffen. Zo leerde ik de webshop Georgette kennen die eruit stak met een mooi aanbod aan biologisch stoffen. Toen ik de dame achter de webshop leerde kennen, was ik onder de indruk van haar visie en overtuiging.

Tijdens een gezellig ontbijt in Gent, toonde Ruth een selectie van de nieuwe stoffen. De double gauze stoffen van Les Trouvailles d'Amandine voelen superzacht aan en zijn er ook in prachtige kleuren. Ze vroeg me of ik iets kon maken uit die selectie én 'Georgette Guest' wou zijn. Daar moest ik geen twee keer over nadenken. Ik koos voor de donkerblauwe en okergele kleuren. Het leuke aan deze stoffen is dat je ze ook aan beide kanten kunt gebruiken.

Voor mijn snelgroeiende kleine man maakte ik opnieuw een Cisse short van Zonen 09.  Ik gebruikte de beide kanten van de stof en speelde met het ruitjespatroon. Ik maakte ook nog een Theo hemdje met een favouriete stof van Senne: 'Lions and Tigers' van Cloud 9 Fabrics (hij blijft een grote dierenvriend) gecombineerd met een bijpassend stofje uit mijn restjesbak.Voor Kato koos ik de blauwe double gauze, passend bij haar ogen en niet toevallig momenteel haar lievelingskleur. Ik was direct verkocht aan het nieuwe patroon de 'Tulip Jurk' en is samen met deze stof een mooie combinatie.De witgouden paspel werd tussen de tulpblaadjes genaaid en komt ook terug op het achterpand. Het patroon valt echt supermooi.De kids moesten wachten op onze reis en een fotoshoot, voor ze hun kleren mochten aandoen. 
Laat ons zeggen dat de kleren nu zelden de binnenkant van de kast zien, want ze worden veel gedragen.

Merci Ruth, dat ik hieraan mocht deelnemen! Ge zijt een inspirerende vrouw met een fantastisch schone visie!

Stoffen Senne: Double gauze 'Lange à carreaux - Safran' - Les Trouvailles d'Amandine & 'Lions and Tigers' - Cloud9 Fabrics. Beide van bij Georgette.
Patronen Senne: 'Cisse' & 'Theo' - Zonen 09.
Stof Kato: Double gauze 'Lange à carreaux - Blue' - Les Trouvailles d'Amandine van bij Georgette.
Patronen Kato: 'Tulip Jurk' - 'KaatjeNaaisels'

Alle oe's en aah's zijn welkom op onze 
FB-pagina! ;-)

-

We horen graag van onze gastblogger wat zij doen om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Want naast zelf kledij maken (mét ecologische stoffen) zijn er een hoop andere zaken die je ecologische voetafdruk klein houden. Hieronder vind je de tips van Isabelle en haar gezin. :-)

Wat is je favoriete eco/bio product?
We zijn hier zot van de grote moestuin van de oma! Die zorgt ervoor dat we elke maand verse groenten en fruit hebben. We eten dan ook mee met het seizoen. Met als topfavouriet haar tomaten,boontjes,frambozen en haar versgeperst appelsap. Sommigen konden van dit bioprodukt al proeven tijdens ons 2nd hand(made) evenement.

Als je de keuze hebt, ga je dan voor de gewone of de bio/eco versie?
In het kopen van groenten en fruit kiezen we (naast oma's moestuin) al snel voor biologisch en Belgisch.
Door de meeste kleren zelf te naaien, probeer ik mijn ecologische voetafdruk wat te minderen. Alhoewel mijn stoffen niet altijd GOTS gecertificeerd zijn. Gelukkig groeit het aanbod van biologische stoffen wel, zodat ik al meer keuze heb.

Zijn er in het gezin vaste regels voor een meer ecologische levensstijl?
We zijn nu een nieuw huis aan het bouwen, eigenlijk een BEN (bijna-energie-nul) woning. We investeren deze keer maximaal in een ecologische levensstijl. We plaatsen zonnepanelen, meer isolatie en een geothermisch warmtepomp. Ik probeer ook de droogkast zo min mogelijk te gebruiken. We sorteren ons afval grondig en gebruiken de Ecover kuisprodukten.

Wat is je grootste eco-zonde?
Een grote zonde is het gebruik van onze twee wagens én het gebruik van puinzakken ipv patroonpapier. Voor mij gemakkelijker in gebruik omdat ik veel van mijn patronen hergebruik. Patroonpapier scheurde te vaak ... .