Georgette doet van RecyKleer

Enkele weken terug toonde ik jullie 3 stuks die om verschillende redenen dringend een recykleerbeurt moesten ondergaan. Vorige week nam ik het eerste stuk onder handen. De eigenlijk-vrij-angstaanjagende-bermuda werd helemaal uit elkaar getornd en geïnspecteerd op bruikbare delen. Op dat moment wist ik nog niet goed wat ermee gedaan maar het warme, zonnige weer deed me verlangen naar een shortje. Een vriendin had nog een patroontje liggen dat ze ooit overtekende uit Burda. De maten bleken overeen te komen waardoor ik vrij snel aan de slag kon. Een meevaller! ;-)

Georgette - RecyKleer

Op zondag legde ik de laatste hand aan de afwerking en bij deze verdween ook de zon achter de wolken. Regen kwam in de plaats. Desondanks blijft de warmte en heb ik al volop kunnen genieten van mijn oud-nieuw shortje!

Georgette doet van recyKleer

Het is een eenvoudig model met zakken verwerkt in de zijnaden (hoe doen jullie dat eigenlijk zo'n zak? En staat die bij jullie ook open in een broek?). Onderaan werkte ik het af met een brede zoom. 

Georgette doet van recyKleer

Waar ikzelf het meeste tevreden over ben is de gedragen look. De jeans had in zijn vorig leven al verkleuringen gekregen. Het voordeel als je vertrekt van een bestaand stuk! Zo zie je vooraan dat het shortje aan de zijnaden donkerder is dan naar het midden toe. Ook loopt er duidelijke een gebleekte lijn door het voorpand.

Georgette doet van recyKleer

In het achterpand zit een extra naad die ook gerecupereerd werd uit de bermuda-periode.
Je ziet het niet op de foto's maar al die details heb ik symmetrisch kunnen toepassen.

En dat we content zijn dat mag gezegd worden! Die twee andere nog te recykleren stuks, dat zal een ander paar mouwen worden vrees ik! ;-) 

Alle oe's, aah's of awoe's zijn welkom op onze FB-pagina! ;-)