De lente komt maar traag op gang ... . Gelukkig zorgt Laurence - 'I sew B L A N C H E' - vandaag voor wat lentegevoel op onze blog. :-)  Nog geen jaar geleden besloot ze om blogland te betreden. Ondertussen mag ze zichzelf een vaste waarde noemen.  Voor deze Guestpost maakte ze een zalige comfy top uit een van onze nieuwe stoffen met 3D structuur. Niet geheel onverwacht helemaal haar ding. ;-)

Laurence! Welkom op de blog van Georgette!

-

Vandaag mag ik op de koffie bij Ruth ofte Georgette mét mijn laatste selfish sewing projectje rond het lijf. De trui rolde al een tijdje terug vanonder de naaimachine en zag nog maar zelden de binnenkant van de kast. Ik gebruikte de heerlijk zachte 3D Interlock-Air van Lebenskleidung ... en ik kan er maar niet genoeg van krijgen. 

Georgette Guest // 'Rumi Pullover' Cali Faye Collections // I sew BLANCHE // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Het patroon dat ik gebruikte is de 'Rumi Pullover' van Cali Faye Collection. Die stond al een tijdje op mijn To Sew-lijst. De perfecte stof had ik nog niet gevonden tot ik deze prachtige 3D interlock in handen kreeg. BAM! Match made in heaven!

Georgette Guest // 'Rumi Pullover' Cali Faye Collections // I sew BLANCHE // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Ik ben fan van de patroontjes van Cali Faye Collection maar merkte wel al dat je je helemaal NIET mag laten leiden door de matentabel. Die ervaring heb ik toch bij de damesmodellen. Volgens hun matentabel zou ik niet in een XXL passen. :-/ Ik maakte deze trui echter in medium en zit zeer goed. De trui is een oversized model dus misschien niet de beste referentie maar toch. Eerder maakte ik al de 'Basics Tank' in een large en die zat ook perfect. Dus zeker het patroon zelf nameten voor je in de stof knipt.

Georgette Guest // 'Rumi Pullover' Cali Faye Collections // I sew BLANCHE // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Georgette Guest // 'Rumi Pullover' Cali Faye Collections // I sew BLANCHE // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Een tip die ik ook nog wil meegeven aan de lezers: als ik met structuurstoffen zoals deze werk, gebruik ik altijd een heel lichte zigzag steek om af te boorden. Op een of andere manier valt de naad dan minder op dan met een rechte steek. Persoonlijk vind ik dat mooier.

Georgette Guest // 'Rumi Pullover' Cali Faye Collections // I sew BLANCHE // Made with lovely double gauze // Lebenskleidung // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

 Stof: 'Interlock 3D-Air' - Lebenskleidung van bij Georgette 
PDF-patroon: 'Remi Pullover' van Cali Faye Collection

Alle oe's en aah's zijn welkom op de FB-pagina van Georgette of blog van I sew B L A N C H E! ;-)

-

We horen graag van onze gastblogger wat zij doen om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Want naast zelf kledij maken (mét ecologische stoffen) zijn er een hoop andere zaken die je ecologische voetafdruk klein houden. Hieronder vind je de tips van Laurence en haar gezin. :-)

Wat is je favoriete eco/bio produkt?
Afwasproduct en de producten om de badkamer en keuken te kuisen zijn allemaal eco. Ook heb ik het gebruik van wasverzachter sinds enkele jaren drastisch verminderd - 80% van de wasjes gebeurt met azijn - maar ik geef toe dat ik het niet kan laten om handdoeken en de doekjes van de kindjes met wasverzachter te wassen... dat ruikt zo lekker ;) .

Als je de keuze hebt, ga je dan voor de gewone of de bio/eco versie?
Als ik de keuze heb, ga ik zeker voor de bio/eco versie, maar ik geef toe dat het estetisch aspect voor mij ook een belangrijke rol speelt.

Zijn er in het gezin vaste regels voor een meer ecologische levensstijl?
Sorteren en alles wat met afval te maken heeft. De kindjes zijn echt in shock als ze een blikje of zo op straat zien liggen ;) . Ik probeer ook zo weinig mogelijk afval te creëren, ik weiger plastieken zakjes in winkels en probeer voeding zo veel als mogelijk onverpakt te kopen. Verder wordt ook van kleins af aan geleerd zuinig om te gaan met water. Regenwater wordt gebruikt waar mogelijk (om de toiletten door te spoelen / om de planten en de tuin te sproeien etc). 
Mijn oma ging ooit naar een conferentie over ecologie. Op het einde vroeg ze wat wij nu als mens van thuis uit kunnen doen. Het antwoord was verrassend en is mij altijd bijgebleven: geen gekleurd toiletpapier gebruiken! Sindsdien komt er enkel nog wit toilet- en keukenpapier mijn huis in.

Wat is je grootste eco-zonde?
Ik hou zo veel van een lang warm bad met overdreven veel water - én extra warm water als het bad wat afkoelt.