Het was even wikken en wegen of ik de Organic Soul Collectie van Amy Butler in huis zou nemen. Voor alle duidelijkheid niet omdat ik niet geloof in het merk maar omdat de prijsklasse toch wel ietsje hoger ligt dan bij de andere merken. Voordat jullie allemaal beginnen te roepen: 'AMAI, zoooo duuuuuur!' Effe toelichten waarom ik besloten heb dat deze collectie net als alle andere collecties bij Georgette, elke cent van zijn prijs waard is!

Mijn eerste ervaring met de firma Rowan die Amy Bulter verdeeld, was in mijn ogen een beetje 'ambetant'. Ik kreeg ook alle andere (niet ecologische) collectie's voorgeschoteld, terwijl ik duidelijk vermeld had enkel interesse te hebben voor ecostoffen met een GOTS label. Maar wat mij écht aansprak, was de uitspraak: 'wij (Rowan) doen ook de eco collectie voor Amy Butler omdat Amy dit zelf écht wil …'
En ik dacht: 'OMG! Ja! Dit is de reden waarom ik deze collectie in mijn shop wil!'. Op de site van Amy had ik gelezen dat ze zelf heel enthousiast was omdat ze eindelijk haar eerste GOTS-gecertificeerde collectie kon voorstellen. Het was al jaren een droom van haar!
Dom van mij dat ik zelf even mijn drijfveer achter ecologische stoffen kwijt was door het 'prijskaartje' Blij dat ik mijn focus terug heb kunnen brengen naar de essentie van Georgette! Eerlijke stoffen die op geen enkele manier schade toebrengen aan ons milieu! Er bestaat geen te hoog prijskaartje voor de toekomst van onze planeet en de volgende generaties.
Dus bij deze stel ik met trots de Organic Soul Collection van Amy Butler voor! Uit respect voor de natuur én Amy omdat ze als ontwerpster haar statement tegenover haar producenten heeft doorgedreven. Go girl!

Amy

amy

Omdat mijn enthousiasme een boost had gekregen heb ik ook een aantal van haar patronen in huis gehaald! Waarom? De verpakking en het patroonpapier zijn gemaakt uit 100% gerecycleerd, chloorvrij papier en er is gebruik gemaakt van inkten op basis van soja. En natuurlijk ook omdat ze er zo verleidelijk uitzien, om direct achter je naaimachine te springen! Wees snel, want de voorraad is beperkt!

Vergeten waarom de keuze voor Ecologische katoen zo belangrijk is? Klik hier en ontdek!