Ik ben heel trots op mijn Makers Sophie én Inneke maar … vandaag stel ik jullie Hans voor. En zoals de naam al doet vermoeden is Hans een man. En deze man ... is de derde Maker van Georgette! :-) Misschien ben ik stiekem toch het meest trots op hem als Maker, net zoals een favoriete kind hebben. ;-) Het is eigenlijk 'not done'. Maar geeft toe dat het toch heel tof (én speciaal) is, dat deze blogpost verzorgd wordt door een man!?

Wie goed heeft opgelet tijdens de Makerspost van Inneke, zal al de link gelegd hebben: Hans is haar echtgenoot en de papa van Sien en Saar. Vijf jaar geleden besloot hij om zich samen met zijn vrouw in te schrijven voor een opleiding 'Mode & Creatie'. Want zelf kledij maken, dat wou hij ook kunnen! Als tiener vulde hij al de verkleedkoffer van de Scouts aan (lees: een wit trainingspak bewerken met zwarte linten en gekleurde lappen). Het waren altijd banale projecten maar het heeft wel iets in gang gezet. Eén van zijn grootste fans was zijn grootmoeder. Heel fier was ze dat haar kleinzoon interesse heeft in dit soort handenarbeid. Haar naaimachine -zo'n kastmodel- is een gekoesterd erfstuk in de familie. 

Na vijf jaar cursus zijn er een aantal projecten die vaak worden gedragen. En niet alleen door zichzelf, ook de vrouwen in huis (en jawel, alle drie!) dragen kledingstukken die door hem gemaakt zijn! Hoedje af! 

Hans, je bent meer dan welkom op de blog van Georgette!

-

De vraag van Ruth - aan zowel mijn vrouw als ikzelf - om Maker te worden van Georgette, beschouwde ik als een groot compliment! Het is heel fijn dat iemand je werk goed vindt en dit extra in de aandacht wil zetten. En dat via een blog nog wel! :-)
Toen Ruth de collectie zomerstoffen toonde, trok vooral de tricot mijn aandacht. Dat gecombineerd met haar vraag: “Ken je het Wolf patroon van Zonen09 al?” vormde het idee om een zomerpyjama te maken mét stoere cape voor de oudste dochter.

Georgette Maker // 'Wolf for kids' // Sewing Patterns Zonen09 // Made with lovely organic pointelle & tricot // Elvelyckan Design // More sewing inspiration & organic fabrics

Sien mocht uiteraard mee de stoffen kiezen, wat ze snel en kordaat deed: “Die kleur papa, want geel is mijn lievelingskleur!”. De gele tricot met print (Elvelyckan Design) werd gecombineerd met effen, gele pointelle. Voor een extra kleuraccent koos ik voor groene boordstof.

Georgette Maker // 'Wolf for kids' // Sewing Patterns Zonen09 // Made with lovely organic pointelle & tricot // Elvelyckan Design // More sewing inspiration & organic fabrics

Het hele project duurde langer dan verwacht. Deels doordat ik enkel op onze vaste donderdagavond achter de naaimachines kruip en (vooral) omdat ik een aantal extra stappen genomen heb (of oversloeg, het is al hoe je het bekijkt … ). ;-)

Georgette Maker // 'Wolf for kids' // Sewing Patterns Zonen09 // Made with lovely organic pointelle & tricot // Elvelyckan Design // More sewing inspiration & organic fabrics

Wat hebben we geleerd? 
• Tricot vergeten voorwassen lossen we niet op door de patroondelen al te knippen en daarna te wassen. Dit leidt enkel tot bijknippen en aanpassen … (want alle stoffen krimpen op een andere manier)
• De uitleg bij de patronen van Zonen09 zijn geen versiering: “Ja, die schouderstukken moeten er eerst op …”
• Tricotstof en tricotsteken zijn moeilijk los te maken … 
• En dat babbelen tijden het stikken (met dank aan al die vrouwen in de naailes) heeft alleen maar 'nog meer losmaken' tot gevolg heeft ;-)

Georgette Maker // 'Wolf for kids' // Sewing Patterns Zonen09 // Made with lovely organic pointelle & tricot // Elvelyckan Design // More sewing inspiration & organic fabricsSien is heel tevreden met het resultaat! Diezelfde avond nog (voor we er foto’s van konden nemen) kroop ze er al mee in bed. En de cape, dat is niet enkel een gezellig dekentje voor in de zetel maar vooral een super-cape die terug aan moet van zodra ze uit bed komt. De pyjama gaat nu de was in en - zodra droog - wordt direct terug aan gedaan om te ravotten.

Georgette Maker // 'Wolf for kids' // Sewing Patterns Zonen09 // Made with lovely organic pointelle & tricot // Elvelyckan Design // More sewing inspiration & organic fabrics

Mission completed: de dochter is duidelijk gelukkig met mijn creatie!
ps: uitzonderlijk mocht ze voor de foto's haar pyjama én cape buiten aan doen. Maar sowieso is mijn dochter er nog moeilijk van te overtuigen om nog iets anders aan te doen. ;-)

Stof: Tricot 'Hummingbirds - Gold' - Elvelyckan Design & 'Pointelle - Daffodil' - True Colours
Boordstof: bij Pand42 
Patroon: 'Wolf' - Zonen09 

Wanna say something nice about this post? Dat kan op onze FB-pagina! Laat weten aan Hans wat je van zijn creatie vindt! 

-

We horen graag van onze Makers wat zij doen om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Want naast zelf kledij maken (mét ecologische stoffen) zijn er een hoop andere zaken die je ecologische voetafdruk klein houden. Hieronder vind je de tips van Hans en zijn gezin. :-)

Wat is je favoriete eco/bio produkt?
De eitjes van onze eigen kippen! 

Als je de keuze hebt, ga je dan voor de gewone of de bio/eco versie?
De bio/eco versie, tenzij die exhuberant duur is.

Zijn er in het gezin vast regels voor een meer ecologische levensstijl?
Veel producten die we gebruiken zijn voor ons standaard ecologsich. Denk: kuisproducten, wasbare luiers, ... .

Wat is je grootste eco-zonde?
Mijn fiets die stof staat te verzamelen! Ik neem gemakshalve iets te snel de auto en we wonen bv niet op wandelafstand van de bakker ... .