Vorig week trokken de hubby en ik er drie dagen tussenuit. Niet te ver, gewoon even weg van huis. Een roadtrip zonder verplichtingen, gewoon samen met elkaar. Meer moest dat niet zijn! Toevallig had ik enkele weken voordien op Instagram een foto van Eva Schalckens en haar bezoek aan Villa Cavrois zien verschijnen. Het doorklikken op de hashtag deed mij onmiddellijk wegdromen: dit moest ik ook gezien hebben! En zo werd Villa Cavrois een van de bestemmingen op onze roadtrip. 

Geheel onverwacht brak die dag de zon door en hadden we een stralend warme dag. De gele bakstenen in volle zon bleken het perfecte decor te zijn voor mijn Kielo Wrap Dress. Wie tijdens het Openingsweekend van Georgette Magasin langs kwam of mij volgt via Instagram, zag deze jurk zeker al passeren ... . Eindelijk kan ik hem nu ook tonen op de blog.

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

Zonder te overdrijven: dit is echt één van de zaligste jurken ooit. Een 'hidden pyjamas'. ;-) Het maken ervan is ook echt een meevaller tenzij je zoals ik voor een niet zo evidente stofkeuze gaat. Ik koos voor de Sweat Frottee met strepen van Lebenskleidung. De stof heeft horizontale strepen maar voor een verlengend en verslankend effect wou ik de strepen in verticale richtig. Dat betekende dus de patroondelen in de foute richting leggen en met een stofbreedte van 100cm ben je dan wel verplicht om met een naad te werken. Net zoals bij een motief laat je in dat geval de strepen bij voorkeur zo goed mogelijk doorlopen. De moeilijkheid zat hem dus vooral daarin. De naad werd verwerkt in de taille. 

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

De schoudernaad werd met vier centimeter verlengd en met twee centimeter verhoogd. Mijn zwemschouders aka breed karuur hebben/heeft die extra ruimte echt nodig. De borstnepen werden verplaatst en dit om esthetische redenen. In het origineel patroon zitten ze (naar mijn goesting) nogal op een vreemde plaats. Bij een effen stof had ik hier geen probleem van gemaakt maar door de strepen leek het me beter ze terug te brengen naar de klassieke plaats.

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

Ik hou echt van de manier waarop de strepen samenkomen aan de zijnaad ... 

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

De split achteraan is geen overbodige luxe en ik raad zelfs aan om ze nog iets hoger te maken. Deze jurk is zeker niet gemaakt om te gaan hard lopen. Paraderen daarentegen kan je hierin als de beste. Vooral in een decor als dat van Villa Cavrois …  ;-) 

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

Sinds juni werk ik samen met Marleen, een professionele naaister. Ook deze jurk is van haar hand. Het samenwerken met iemand extern was voor mij een moeilijke beslissing. Het uithanden 'moeten' geven van wat je zelf graag doet is naast een financiële investering, ook toegeven dat je het niet meer alleen rond krijgt. En vooral dat laatste was een lastige. Maar ik zag in Marleen een match en samen gingen we volop voor deze samenwerking. In de eerste plaats was het voor mij belangrijk om te kunnen tonen hoe ik de verwerking van bepaalde stoffen of een naaipatroon zag. Vooral met de opening van Georgette Magasin begon de nood aan samples zich op te dringen. Om duurzame reden koos ik er voor om de samples op mijn maat (én naar mijn smaak) te laten maken. Zo worden de stuks ook effectief gedragen en zijn ze niet zomaar toonzaal samples. Ik zie ze als een weergave van mijn stijl en een draagbaar naamkaartje voor Georgette. 

Ondertussen heb ik ondervonden dat het uithanden geven van werk oké is en het ook zijn voordelen heeft. Marleen brengt niet alleen mijn ideeën tot leven. Ze bracht ook rust waardoor ik zelf terug kan genieten van het zelf maken zonder de druk van een deadline. En daar ben ik heel dankbaar voor. De blog zal hierdoor hopelijk ook levendiger worden! ;-) Stay tuned voor meer handmade goodness!

Kielo Wrap Dress Sewingpattern by Named / Georgette / Organic Fabric

Een gebreide stof met strepen in navy en ecru. Er werd een fijn frotté garen gebruikt waardoor er een bijzondere structuur in de stof zit. Achteraan vormen er zich mini lusjes zoals bij een French Terry. Hierdoor heeft de stof een bepaalde dikte die te vergelijken is met een heavy weight tricot. De stof is ook zwaarder dan een standaard tricot en valt heel mooi door. Een goede keuze dus voor deze Kielo Wrap Dress.

De Kielo Wrap Dress is een eenvoudige lange jurk met een speciale wikkelsluiting die voor een extravagant kantje zorgt. Mouwloos en met een ronde halsafwerking. Het rokdeel loopt smaller toe naar onderen, achteraan werd er een split voorzien. Een licht elastische stof is de beste keuze voor dit model.

Zowel de stof als het patroon zijn te krijgen bij Georgette!

Alle oe's en aah's zijn welkom op de FB-pagina en Instagram van Georgette! ;-)