Lilly & Woody is zo'n Belgische blog waar je gerust een volledige avond door kan scrollen. Ze vierde in maart haar tweede blogverjaardag en op die korte tijd lanceerde ze al - in samenwerking met Compagnie M. - haar eigen naaipatroon 'Lila'. Op haar blog vind je het ene toffe project na het andere. Telkens weer verrassend leuke naaisels en zeker niet alleen voor kinderen. Regelmatig passeert er iets voor zichzelf en de echtgenoot. Just how we like it!
Sylvia! Ik heet jou en 'Ditte' welkom op de blog van Georgette.

-

Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje met als eerste zin: "Jij staat op mijn most wanted list!". Dolblij was ik toen ik verder las dat het bericht afkomstig was van Ruth met de vraag of ik 'Georgette Guest' wilde zijn. Uiteraard was mijn onmiddellijke en enthousiaste antwoord: "Natuurlijk wil ik dat!".

Aan het begin van mijn naaicarrière leerde ik Georgette kennen in mijn zoektocht om mijn pasgeboren baby'tje te verwennen met streelzachte flannellen stofjes en een knus babynestje. Later volgde ik een workshop in Pand 42 en maakte er één van mijn allermooiste stukken ooit met de allermooiste knopen van Georgette.

Een stofje kiezen bij Georgette om er iets moois van de te maken is dan ook geen moeilijke opdracht, haar selectie ecologische stoffen zijn volledig mijn ding. Toch werd er heel wat heen en weer gemaild om uit al dat moois tot een beslissing te komen. Ik viel uiteindelijk als een blok voor een kwalitatieve double gauze met de prachtige naam "Poppies - Pool". Deze stof vroeg om selfish sewing en ik vond meteen het perfecte patroon: de Ditte jurk uit La Maison Victor

Georgette Guest // 'Ditte' La Maison Victor // Lily&Woody // Made with lovely double gauze // Birch fabrics // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

De Ditte jurk was een heel werk met vele patroondelen, maar deze stof was het meer dan waard. Langzaam maar zeker werd de jurk afgewerkt.

Georgette Guest // 'Ditte' La Maison Victor // Lily&Woody // Made with lovely double gauze // Birch fabrics // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Het venijn zat hem in de staart, het aanzetten van de drukknopen was een stressvolle bedoeling. Ook versmalde ik nog een extra centimeter aan de zijnaden en de rits liet ik achterwege. Nu zit de Ditte jurk echt comfortabel en de double gauze voelt zalig zacht op mijn huid.

Georgette Guest // 'Ditte' La Maison Victor // Lily&Woody // Made with lovely double gauze // Birch fabrics // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be

Superblij met deze jurk, die zal de kast niet veel zien deze zomer! Bedankt Ruth om te gast bij jou te mogen zijn!

Georgette Guest // 'Ditte' La Maison Victor // Lily&Woody // Made with lovely double gauze // Birch fabrics // More sewing inspiration & organic fabrics www.georgette.be 
Stof Double Gauze: 'Poppies - Pool' - Birch Fabrics van bij Georgette 

Patroon: 'Ditte' uit La Maison Victor 2/2016

Alle oe's en aah's zijn welkom op onze FB-pagina! ;-)

-

We horen graag van onze gastblogger wat zij doen om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Want naast zelf kledij maken (mét ecologische stoffen) zijn er een hoop andere zaken die je ecologische voetafdruk klein houden. Hieronder vind je de tips van Sylvia en haar gezin. :-)

Wat is je favoriete eco/bio produkt?
Als dermatoloog ben ik beroepsmatig veel bezig met dermatocosmetica. Recent bezocht ik de fabriek van Avène in Zuid-Frankrijk. Het thermaal water waar de producten van Avène op gebaseerd zijn, wordt daar ter plekke verwerkt tot het eindproduct. Een merk zoals Avène draag ik een warm hart toe en gebruik ik graag voor mijn eigen huidverzorging.

Als je de keuze hebt, ga je dan voor de gewone of de bio/eco versie?
Wij hebben een abonnement op Hello Fresh, dat standaard werkt met biologische en seizoensproducten van bij ons. In de supermarkt let ik er vooral op dat ik geen appels uit Zuid-Afrika koop, maar wel gewoon eigen kweek. Door Belgische producten te kopen probeer ik onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ook ben ik grote fan van Belgische mode, zoals Fred & Ginger en CKS. Uiteraard besef ik dat deze kleding niet in België geproduceerd wordt, daarom compenseer ik maar al te graag door eigen kleding de naaien met GOTS gecertificeerde stoffen.

Zijn er in het gezin vaste regels voor een meer ecologische levensstijl?
De kindjes probeer ik zoveel mogelijk naar de school en crèche te brengen met de bakfiets. Wij hebben sinds een jaar een elektrische bakfiets en dit is echt het ideale ecologische vervoersmiddel voor ons. Verder trachten we om voor lange afstanden regelmatig met de trein te reizen, zoals een dagtrip naar zee of deze zomer onze vakantie naar Frankrijk. 
Zoals bijna elke Belg hebben we ook gesubsidieerde zonnepanelen, waarmee we volledig zelfvoorzienend zijn wat elektriciteit betreft.

Wat is je grootste eco-zonde?
Online shoppen! :-) Soms zie ik een onweerstaanbaar artikel op Etsy en dan ben ik er al verliefd op voor ik me realiseer dat dat artikel helemaal vanuit Japan naar België moet vliegen. Ik probeer deze zonden te beperken en mijn man moedigt dit ook sterk aan ;-)