Met vier zijn ze die Paspelpoezen, vier gezellige vrouwen die niet te scheiden zijn van hun naaimachine. En eentje daarvan is vandaag onze guest blogger. Paspelpoes An was volledig verliefd op Lions & Tigers van Cloud9 Fabrics. Ze droomde dan ook van een guest post volledig gewijd aan dit stofje. Helaas is het niet meer te krijgen en haalde Georgette alles uit de kast om haar zo snel mogelijk te verlossen van haar liefdesverdriet. Ze wist An te bekoren met de collectie 'Bark & Branch' en hier vond ze een nieuw stofje om halsoverkop verliefd op te worden. 

Dat zelf creëren niet altijd loopt zoals je wilt zal je in deze guest post ook ontdekken. Maar als je optimistisch bent zoals An zie je in je fouten ook de positieve kant. Lees snel verder en ontdek!

-

Ergens in oktober belandde er een mail van Georgette in de Paspelpoezenbrievenbus. Of één van de Poezen het zag zitten om te gast te zijn op haar blog? Natúúrlijk zagen we dit zitten! Na een kort, maar hevig gevecht (zo gaat dat bij katten) kwam ik - An - als winnaar uit de strijd. Maar dan kwam de moeilijkste taak: beslissen wat ik wilde maken en welke stof daar geschikt voor was. De prachtige stof ‘Lions & Tigers’ van Cloud9 Fabrics was toen nog te verkrijgen en er werd beslist: een herenhemd, de grote versie van het hemdje van Klaas. Jammer genoeg bleken de leeuwen en tijgers bijna uitgeput en het zou een beetje sneu zijn jullie te verlekkeren op een stof die niet meer te krijgen is. Ruth mailde me de stoffen die ze nog verwachtte. Daar zaten zoveel pareltjes bij. Maar ergens maakte mijn brein een link met deze pin. Het zou een wolkenkussen in een prachtig wolkenstofje worden!Passing Clouds - Blue bleek nog mooier dan op het scherm en verblind door mijn enthousiasme knipte ik verkeerd … . De wolkjes voor het achterpand stonden op zijn kop. Ik kan u garanderen dat mijn woorden minder mooi waren dan de stof! Bijbestellen? Maar ik wilde zo graag verder doen. Dan maar in de kast duiken op zoek naar een creatieve oplossing. Die kwam er in de vorm van grijze tricot - lang geleden gekocht op het Stoffenspektakel - en perfect passend bij de wolken.Een zilverkleurige paspel ertussen, ...een lachend gezichtje op de grijze kant en ons nieuw favoriet kussen was geboren!

Het verkeerd geknipt stuk wolk lag daar maar wat zielig te wezen. Daarom knipte ik alvast een kleiner exemplaar. Misschien ben jij binnenkort wel de gelukkige eigenaar van dit babywolkkussen in spe! Evie De Bock werd de gelukkige winnaar van dit heerlijke kussentje! Vind alvast de Facebookpagina van Georgette leuk en verneem daar in de loop van februari meer! Laat het u zeker niet tegenhouden om al één van de mooie, nieuwe stofjes te bestellen. Ik bestelde zelf toch nog Passing Clouds - Bleu bij. Toen ik de wolkjes in mijn handen had, zag ik er ook direct een prachtig hemdje in.  Wordt vervolgd dus … Hieronder vind je meer over hoe An en haar gezin hun steentje bijdragen aan het milieu.

Wat is je favoriete eco/bio produkt? 
Ecover! Dat wordt hier gebruikt om te poetsen, handen te wassen, voor de afwas en de was. Het werkt even goed als andere producten, ruikt lekker en is veel minder schadelijk. Dan is de keuze snel gemaakt.

Als je de keuze hebt, ga dan voor de gewone of de bio/eco versie? 
Mijn lief doet meestal de boodschappen en gaat vaak voor bio/eco. Soms doet het prijsverschil anders beslissen. En eerlijk: we zijn ook gewoontebeestjes en blijven soms bij een bepaald merk hangen, zonder verder te kijken naar een bioversie.

Zijn er vaste regels voor een meer ecologische levensstijl? 
In ons provinciestadje is alles vlakbij en is de fiets de meest logische keuze voor verplaatsingen. Al moet ik toegeven dat ik zelf daar het vaakst tegen zondig in ons gezin. Verder zijn er logische zaken als: geen lichten laten branden waar het niet hoeft, een extra trui aandoen i.p.v. de verwarming te hoog te zetten, sorteren, regelmatig vegetarisch eten, … . En als er een nieuwe auto komt, zal het zeker geen diesel zijn en willen we op zoek gaan naar partners om aan autodelen te doen.

Wat is je grootste eco-zonde? 
Toch nog de auto durven nemen voor korte verplaatsingen. Vooral wanneer om elf uur ’s avonds blijkt dat er nog iemand naar de broodautomaat moet.