Georgette - Homemade Wardrobe - The Hack

Ik was helemaal verliefd op het bovenstuk en de klepjes aan de zakjes van het hemdjurk (de juni-jurk) uit Little Miss Y.'s Homemade Wardrobe. Maar eigenlijk wou ik een jumpsuit. Want dat is toch comfort ten top! Hoe moeilijk kon het zijn om er een geslaagde hack van te maken?! Ik haalde een broekpatroon boven dat ik vorig jaar gebruikte en flanste een testversie in elkaar. Hier en daar deed ik de nodige aanpassingen. Het ging allemaal van een leien dakje en ik was volledig voorbereid op mijn homemade droom-jumpsuit! Of tenminste, dat dacht ik toch … .

Georgette - Homemade wardrobe - The Hack

Om een of andere reden sloeg de paniek toe bij het aan elkaar zetten van het bovenstuk en het broekdeel. Ik twijfelde over alles en maakte domme fouten. Het ging niet meer goed komen wat afwerking betrof en eigenlijk … eigenlijk was ik het ook gewoon beu! Het bovenstuk werd aan de kant gesmeten en het broekdeel werd ... tja, een gewone broek.

Georgette - Homemade Wardrobe - The Hack

Wat er nog overblijft van de Little Miss Y.- hack zijn de klepjes aan de zijzakken in de effen Chambray - Denim die perfect te combineren is met de Raw Dots - Denim die ik ook gebruikte voor de rest van dit project.

Georgette - Homemade Wardrobe - The Hack

Achteraan werden er paspelzakken voorzien in diezelfde Chambray - Denim als voor de klepjes van de zijzakken. Ik gebruikte wel de achterzijde van de stof. Geeft een geslaagt effect, vind je niet?

Georgette - Homemade Wardrobe - The Hack

Onderaan werd de broek afgewerkt met een omslag. Ook hier ging mijn voorkeur naar de achterzijde van de Raw Dots - Denim wat mooi accordeert met de paspelzakjes.

Ik ben echt wild van de stoffen uit de Sweet Summer collectie. Doordat de stoffen aan twee kanten gebruikt kunnen worden, krijg je heel veel mogelijkheden. In een vorige blogpost konden jullie ook al de combineermogelijkheden er van zien. Verder zijn ze zalig om te verwerken, super luchtig en ideaal voor een zomerbroek. Ik doopte mijn hack om tot Funny Pants. Ik raad jullie echter aan om niet dezelfde omweg te maken als mij. Her en der zagen jullie al de Sunny Pants van La Maison Victor verschijnen. Wel, gebruik gewoon dat patroon! ;-) 

Nu ligt er hier natuurlijk nog een zo goed als afgewerkt bovenstuk. :-/  Little Miss Y. versus Georgette 1-0. Misschien dan toch maar een hemdjurk maken?

Georgette - Homemade Wardrobe - The Hack

Allé hup, we zijn weg en we doen verder aan onze zomer kleerkast. Hopelijk blijft de winter nog even weg! ;-)

Wanna say something nice? Dat kan op onze FB-pagina!

Stof: Raw Dots - Denim & Chambray - Denim
Patroon: nevermind ... ;-)