Ergens in 2014 nam ik me voor om drie kledingstukken te recycleren tot nieuwe, leuke en draagbare stuks. Ik vond ze niet alleen in eigen kleerkast maar ook bij mijn mama én bomma. Hier stelde ik ze aan jullie voor en gaf mezelf tot het einde van het jaar om alles af te werken. Nice try! ;-) Slechts een stuk wist ik dat jaar te verwerken. Uiteindelijk verwerkte ik wel alles op mijn eigen tempo en gaf 3 kledingstukken een tweede leven! Alhoewel deze laatste - in tegenstelling tot de andere twee - nog niet echt een 'waardig' tweede leven heeft gehad … :-/

Het resultaat rolde net als deze vorig jaar al van onder de naaimachine. Zo trots dat ik was over de verwerking, zo ontevreden was ik over hoe het model zich gedroeg op mijn lichaam. Kennen jullie dat? Dat je onverwacht veranderd in een of ander 'aangestekte' olifant. Ik zag potentieel maar helaas niet op mijn eigen lijf. Jammer maar helaas, het kledingstuk werd opnieuw verbannen naar de kleerkast om er nooit meer uit te komen … . Tot die ene zondag we besloten een uitstapje te maken naar het Hallerbos. De kleuren van het bos inspireerde mij om de bloes toch nog eens aan te doen en me te wagen aan een fotoshoot.

Blouse with fabric recycled from a no more wearable dress. More clothing recycle and sewing ideas - georgette.be

Blouse with fabric recycled from a no more wearable dress. More clothing recycle and sewing ideas - georgette.be

Blouse with fabric recycled from a no more wearable dress. More clothing recycle and sewing ideas - georgette.be

Blouse with fabric recycled from a no more wearable dress. More clothing recycle and sewing ideas - georgette.be

De foto's staan nu bijna twee weken op mijn computer en het heeft echt zo lang geduurd om mezelf er van te overtuigen dat het echt wel oké is om dit te bloggen. Al is het maar om te zeggen dat ik dankzij het scrollen door de foto's nieuw potentieel zie in het kledingstuk. Welke aanpassingen ik kan doen om het stuk wél een waardig tweede leven te geven.

Want net zoals jullie hier konden lezen, beloofde ik mijn bomma om van dit stuk écht iets mooi's te maken. Allé hup, op naar poging 2! ;-)

Heb jij nog tips voor aanpasssingen? Laat dan van je horen op onze
FB-pagina! ;-)