Vandaag stel ik jullie met veel plezier mijn favoriete food blog voor:  “Green Kitchen Stories”.  Naast twee app’s die snel geïnstalleerd werden op onze tablet, ben ik sinds deze week ook eigenaar van het kookboek “The Green Kitchen”, en het moet gezegd worden:  het boek is een prachtig meesterwerk! 

“Green Kitchen Stories” begon als een documentaire over hun eigen zoektocht naar meer variatie in hun vegetarische manier van koken, en dit in het leven van David Frenkiel en Luise Vindahl.  Dit Deens/Zweedse stel leerde elkaar kennen in Italië:  hij was een ongezonde vegetariër die overleefde op pizza, pasta en ijs; zij was een freak op het vlak van gezonde voeding maar maakte al eens een uitzondering op kip en vis.  Afspraken maken rond voeding was onoverkomelijk, en resulteerde in honderden recepten, twee app’s en een kookboek.  Afgelopen jaar werden ze bekroond door “Saveur Magazine’s Best Food Blog Awards met de prijs “Best Special Diets Blog”.

Het geheel van app’s en boek is ideaal voor doorwinterde vegetariërs en veggie-curieuzeneuzen, maar perfect voor zij die gluten, zuivel, geraffineerde suikers, … willen of moeten vermijden.  Maar bovenal is het de perfecte introductie naar een nieuwe en frisse manier van gezond koken.  De recepten zijn eenvoudig maar toch creatief en een bron van inspiratie.

Om jullie alvast warm te maken stel ik graag mijn favoriete recept voor:  “World’s Greatest Vegetable Lasagna”.  De titel is alvast niet overdreven:  deze lasagna met gegrilde groentjes, tomatensaus met basilicum, spinazie en risotto-citroen topping is zaaaaalig.  Toegegeven, de bereiding van een lasagne vraagt net iets meer tijd, maar deze is het zeker en vast de moeite waard.  Het recept vind je hier.

Lasagne

Een aanrader voor wie minder tijd heeft of gewoon geen zin heeft om lang in de keuken te staan: "Braised Fennel Wedges with Saffron & Tomato". Dit stoofpotje met venkel, courgette, tomaat en saffraan is super eenvoudig en bovenal overheerlijk. Klik hier voor het recept.

Venkel saffraan

Voor liefhebbers van homemade lemonade is deze rabarber/aardbeien limonade zeker een aanrader. 
Ze gebruiken xylitol om hem te zoeten maar als je dit niet in huis hebt is (biologische) rietsuiker even goed. Het recept van hun "Rhubarb Strawberry Lemonade"  vind je hier

limonade

Wil je meer van dit soort recepten ontdekken? Vind hier de app's voor op je tablet of smartphone. De "Green Kitchen-app" bevat verschillende recepten voor iedere dag: van snacks tot volwaardige maaltijden, desserts, drankjes, ... . Hun "Healthy desserts-app" concentreert zich dan weer enkel op gezonde dessertjes. Bij beide wordt zeer duidelijk aangegeven wanneer een recept natuurlijk gezoet, gluttenvrij, lactosevrij of veganistisch is. Daarnaast krijg je regelmatig een update.

Voor zij die liever een echt boek in handen hebben, twijfel zeker niet om 'The Green Kitchen' in huis halen.  Niet alleen heerlijk om in te bladeren maar ook boordevol nuttige tips: welke basis ingrediënten je in huis moet hebben, hoe je kinderen kan motiveren om groenten en fruit te eten, ... . Op Amazon koop je hem vanaf 22,95€, momenteel met gratis verzending.

Overtuigd? Vergeet hen dan vooral niet te liken op Facebook