Vorige week mocht Tina H. de spits afbijten van de Georgette's Tricot Thursday blogronde. Vandaag hebben we Barbara B. op bezoek. Een kleine 2 jaar geleden liet ze zich overtuigen om een beginners workshop naaien te volgen. Velen hadden haar al vaker gezegd dat dit écht iets voor haar was. Voorzichtig startte ze met de workshop ‘dekentje maken’. Ze had de smaak te pakken! Onmiddellijk schreef ze zich in voor een nieuwe workshop en de pas aangekochte naaimachine van haar mama eigende ze zichzelf toe. De ene blog na de andere werd gelezen, er werden stofjes besteld, boeken aangekocht, … . Samen met drie buurvrouwen zocht ze naar leuke projecten en al gauw werd de wekelijkse stikavond een fantastisch verslavende hobby. Hun concept is simpel: er wordt roze cava gedronken en iedereen komt op z'n sloffen. :-D De twee dochters van Barbara dragen regelmatig zelfgemaakte kleertjes maar ook Wonder, het (oudste) metekind, kreeg al heel wat zelfgemaakte outfits cadeau. Barbara is zeker ook niet vies van bandwerk en recent nog had ze een Dorothy Day Tripper-fase. Ze maakte maar liefst 9 (!!!) stuks: eentje voor Alice & eentje voor Juliette (de dochters), eentje voor haar mama, eentje voor haar allerbeste vriendin, uiteraard eentje voor haar schoonzus, eentje voor haar nicht, eentje voor de vrouw van haar neef en o ja ... 2 voor zichzelf. Allemaal uit liefde, nooit op bestelling! :-) Behalve dan vandaag want voor Georgette maakte ze graag een uitzondering! ;-)

-

Wat een uitdaging om voor Georgette een blogpost te mogen verzorgen. En dat met de prachtige tricotstofjes van Nosh Organics! Steevast ging ik voor de Cherry Friends – Orange … de kleuren leken me perfect voor een jurkje voor één van de dochters.
Ik vertrok van de welbekende ‘Charlie’. (De eerste keer trouwens dat ik met een patroon van Zonen 09 werk en vele onder jullie zullen het bevestigen: zalig om mee te werken dankzij de schitterende werkomschrijving!)

Tricot Thursday - Nosh Organics 
Ik versmalde de taille en verlengde het geheel tot een leuk A-lijn jurkje. De zoom onderaan en van de mouwen werkte ik af met een zelfgeknipte boordband. De kraag en het beleg werden afgewerkt met de bijpassende Poka Dots - Blush.

Tricot Thursday - Nosh Organics - Zonen09

Het resultaat: een heel comfortabel jurkje voor elke meid die graag speelt en ravot!

Tricot Thursday - Nosh Organics - Zonen09

Over de superkwaliteit van Nosh Organics is zeker niet gelogen! Op de eerste plaats een zaligheid om te verwerken maar ook in onderhoud. Ondertussen ging de Charlie-jurk al enkele keren de wasmachine in en de kleuren blijven heel erg mooi (dit lijkt een beetje een waspoeder-spotje, maar het is zeker niet overdreven).

Stay tuned voor meer inspiratie ten top. Vijf weken lang stellen vier Georgettelovers én Tricotlovers jullie hun project voor in een van de stofjes uit de AW2014-2015 collectie van Nosh Organics. Eén voor één pareltjes net zoals de stofjes zelf! Kan je niet meer wachten om er zelf in te vliegen? Bestel dan snel jouw favoriete tricotstofje via de webshop van Georgette!

04/09: Hilde W. verwerkte Click! - Petrol gecombineerd met Stripes - Petrol in een super cool hemdje voor de stoere zoon.
11/09: Liesbet R. kon Cherry Friends - Croco niet weerstaan en ging voor een Natty Top voor zichzelf!
18/09: Barbara B. sluit af met een originele Zonen09 Charlie in Click! - Yellow speciaal op maat van haar Metekind.