De voorlaatste week al van Georgette's Tricot Thursday! Maar het wordt er zeker niet slechter op! Na een t-shirt met lange mouwen, een hemdje voor stoere jongens en een speels jurkje voor toffe meiden toont Liesbet R. ons vandaag een projectje dat ze voor zichzelf maakte. Want het hoeft niet altijd voor de kinderen te zijn! Scroll snel verder en word even enthousiast als ik!

-

Als creatieve duizendpoot volgde ik 4 jaar geleden een workshop om een rokje te maken. Die dag ging ik naar huis met een leuk, zelfgemaakt rokje maar eigenlijk had ik niks bijgeleerd over het naaien zelf. Ik bleef op mijn honger zitten. Zelfs de machine kon ik niet zelf draden! Wat toen eigenlijk een beetje een frustratie was, is wel de stimulans geweest om de oude naaimachine van mijn moeder van dichterbij te bestuderen. Ik schreef me in voor een naaicursus in het volwassenenonderwijs en ondertussen heb ik een basisjaar en twee jaar kinderkledij achter de rug. Dit schooljaar begin ik een nieuwe cursus:  jurken maken voor volwassenen. Voor mezelf dus!
Ik gebruikte heel lang de oude naaimachine van mijn moeder maar schafte mij uiteindelijk zelf een aan. Ondertussen leerde ik ook werken met een overlock: eerst voorzichtig met enkel katoentjes. Uiteindelijk heb ik de schrik voor tricot overwonnen en werk ik er eigenlijk veel liever mee dan met katoen. Het is gemakkelijk en snel te verwerken met de overlock én het is aangenaam om te dragen. Daarom twijfelde ik niet toen Ruth een oproep deed via de FB-pagina van Georgette naar naaisters die graag met tricot werken.

Tricot Thursday - Nosh Organics

Hoewel ik meestal voor mijn twee dochtertjes naai en de Cherry Friends - Croco perfect zou zijn voor een kruippakje of kinderjurkje, inspireerde deze stof mij meteen om toch iets voor mezelf te naaien. Samen met de nieuwe naaicursus maakte ik ook het voornemen om wat meer voor mezelf te maken. Via een van de vele blogs die ik volg ontdekte ik het gratis patroontje van deze t-shirt: The Natty Top.

Tricot Thursday - Nosh Organics

Ik maakte 2 proefversies om de juiste maat te bepalen en daarna kon ik eindelijk in die mooie stof van Nosh Organics knippen. Zoals de ander gastbloggers van Tricot Thursday moet ik toch ook bevestigen dat de stof niet enkel mooi is maar ook van goede kwaliteit. Ze is stevig, maar toch zacht en heel makkelijk te verwerken. En bovendien zeer aangenaam om te dragen! De kleuren blijven trouwens heel mooi in de was én de stof strijkt gemakkelijk wat ook niet onbelangrijk is. 

Tricot Thursday - Nosh Organics

Na het naaiwerk kwam de moeilijkste taak voor mij, poseren voor de foto ... nu begrijp ik waarom zoveel mensen met een blog vooral kinderkledij maken ;-)

Patroon: The Natty Top van Addie K..
Stof: Cherry Friends - Croco

Stay tuned voor meer inspiratie ten top. Vijf weken lang stellen vier Georgettelovers én Tricotlovers jullie hun project voor in een van de stofjes uit de AW2014-2015 collectie van Nosh Organics. Eén voor één pareltjes net zoals de stofjes zelf! Kan je niet meer wachten om er zelf in te vliegen? Bestel dan snel jouw favoriete tricotstofje via de webshop van Georgette!

18/09: Barbara B. sluit af met een originele Zonen09 Charlie in Click! - Yellow speciaal op maat van haar Metekind.