Week drie alweer van Georgette's Tricot Thursday blogronde! Click - Petrol passeerde in week 1 al de revu. Deze week zien we hem op een heel andere manier: in de vorm van een super leuk hemdje en gecombineerd met Stripes - Petrol. Kijken jullie mee?

-

Toen ik via de FB-pagina van Georgette de oproep zag naar naaisters die graag met tricot werken, was ik in eerste instantie toch wat terughoudend. Ondertussen naai ik al 4 jaar en persoonlijk vind ik het niet slecht gaan … maar om met een project op de blog van Georgette te verschijnen? Langs de andere kant wou ik al geruime tijd een tricot hemdje maken voor de zoon. De ideale stof en de moed ontbrak echter om eraan te beginnen. Toch sprak ik Ruth er datzelfde weekend over aan op een familiefeest. Mijn man is toevallig één van haar lievelings kozijnen! :-)
Tot mijn verbazing was Ruth direct enthousiast en een paar mailtjes verder zat ik mee in de selectie. Ondertussen was mijn eigen enthousiasme ook alleen maar toegenomen. Click!-Petrol was dan ook het stofje waaruit ik zonder twijfel dat tricot hemdje zou maken! Ik zocht enkel nog een contrast stofje voor de manchetten, knopenpat en kraag. Ruth stelde Stripes - Petrol voor uit dezelfde collectie en zo gezegd zo gedaan.

Tricot Thursday @ Georgette

De kwaliteit van Nosh Organics is zeker in orde: stevig maar zacht. Voor gebruik kreeg het een eerste wasbeurt en in tegenstelling tot sommige andere tricot, begon hij niet op te wollen en zijn de kleuren onveranderd. De stof kwam uit de machine net zoals ik hem erin had gestoken. Prima dus! :-) Een mini minpuntje is wel dat de uiteinden bij het verknippen ongeveer 0,50cm oprollen. Dit gaf bij mij wel wat last aan het knopenpat. Hebben jullie daar een trucje voor? Verder gleed het stofje onder de naaimachine, een zaligheid gewoon!

Tricot Thursday @ Georgette

Het resultaat mag er zijn: een stevig, zacht en comfortabel hemdje voor de 4 jarige zoon. 

Tricot Thursday @ Georgette

De fotoshoot ging iets moeizamer. Het ventje is ook niet gewoon om te 'moeten' poseren voor een blogpost! :-) Maar met de papegaai erbij - die trouwens perfect bij zijn nieuwe outfit past - ging het heel wat vlotter!

Patroon: Elephant Safari hemdje uit Ottobre winter 6/2011.
Stof: Click! - Petrol & Stripes - Petrol
Fournituren: gele kamsnaps

Stay tuned voor meer inspiratie ten top. Vijf weken lang stellen vier Georgettelovers én Tricotlovers jullie hun project voor in een van de stofjes uit de AW2014-2015 collectie van Nosh Organics. Eén voor één pareltjes net zoals de stofjes zelf! Kan je niet meer wachten om er zelf in te vliegen? Bestel dan snel jouw favoriete tricotstofje via de webshop van Georgette!

11/09: Liesbet R. kon Cherry Friends - Croco niet weerstaan en ging voor een Natty Top voor zichzelf!
18/09: Barbara B. sluit af met een originele Zonen09 Charlie in Click! - Yellow speciaal op maat van haar Metekind.