Als er voor de winkel nieuwe stoffen binnenkomen, beginnen mijn handen instant te jeuken en draait mijn hoofd op volle toeren. Tienduizend ideeën heb ik dan maar helaas kan ik nooit zoveel maken dan dat ik eigenlijk zou willen. Het is dan ook altijd wikken en wegen welke stoffen wel al dat niet gebruikt zullen worden. Je kan je niet inbeelden hoe dikwijls ik met een rol stof voor de spiegel sta om daarna Pinterest in te duiken op zoek naar het perfecte patroon. Toen de voile van 'Let's have a Party' - Cloud9 Fabrics - binnenkwam, was het dan ook niet anders. :-)

Maeva blouse - République du Chiffon - made with lovely Cloud9 Fabric // voile 'Escapa'. More sewing inspiration, organic fabric @georgette.be

De Maeva blouse van het Franse patronenlabel République du Chiffon stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Maar zo'n blouse zonder borst- of figuurnaden leek me toch wat 'gevaarlijk' voor iemand met borst en figuur. ;-) Een snelle testversie deed me toch overtuigen. Het resultaat: een casual en los vallende blouse met een schattige peplum.

Maeva blouse - République du Chiffon - made with lovely Cloud9 Fabric // voile 'Escapa'. More sewing inspiration, organic fabric @georgette.be

De enige aanpassing die ik deed aan het patroon was het verminderen van de frons van de peplum. Die mocht wel wat minder en bij de twee voorpanden deed ik 10cm van de breedte en bij het achterpand 20cm. Iets minder frons voor een iets minder bombastisch resultaat.

Maeva blouse - République du Chiffon - made with lovely Cloud9 Fabric // voile 'Escapa'. More sewing inspiration, organic fabric @georgette.be

Ik koos voor zilverkleurige drukknopen omdat ik geen zin had in knoopsgaten. Ook wel omdat ik een subtiele sluiting wou …  maar vooral omdat ik écht geen zin had in knoopsgaten. ;-)

Maeva blouse - République du Chiffon - made with lovely Cloud9 Fabric // voile 'Escapa'. More sewing inspiration, organic fabric @georgette.be

Binnenin geen overlocknaden maar wel engelse naden. Aan de armsgaten was dat even zweten maar ik ben blij dat ik er voor gegaan ben. De voile van Cloud9 Fabrics is luchtig en vooral bij de lichte prints vind ik het mooi als je geen te brede naad hebt die doorschijnt.

Maeva blouse - République du Chiffon - made with lovely Cloud9 Fabric // voile 'Escapa'. More sewing inspiration, organic fabric @georgette.be

Voile, ik vind het een zaligheid om te verwerken en te dragen én mijn kat is ook helemaal fan van deze zijdezachte stof!

Stof: voile 'Escapade' Cloud9 Fabrics
Garen: Scanfil - zilver grijs 4831
Patroon: 'Maeva blouse' République du Chiffon.
Drukknopen: Prym

ps: wij zijn er even tussenuit. Maar jullie kunnen van 04/08/2015 tot en met 16/08/2015 profiteren van GRATIS VERZENDING! :-) Alle pakjes worden verstuurd vanaf 17/08/2015.