Hendrikje - aka deZusjes - is een van de veel gevolgde Blogmadammen. Zelf omschrijft ze zichzelf als: ' mama van twee meisjes, lief van een liefy, vriendin van lieve mensen, bezig met dagelijkse dingen en proberen creatief te zijn'. Dat 'proberen creatief te zijn' lukt haar aardig. Wie haar blog reeds bezocht weet dat haar naaisels het bewijzen. Telkens verrast ze met haar oog voor detail, leuke accenten en eigenzinnige combinaties. Ze gebruikte al enkele keren ecologische stofjes van bij Georgette dus werd het hoog tijd om haar eens tot op de blog van Georgette zelf te krijgen!  Bij deze kondigen we officieel onze allereerste guest post aan! :-D

-

Toen Ruth - aka Georgette - mij een mailtje stuurde of ik een guest post op haar blog zag zitten heb ik geen moment getwijfeld. Ze vroeg of ik iets wou maken met een stofje uit haar winkel en ik kon alleen maar JAAAAA denken! Zo een ferm webwinkeltje, met zo een ferme visie. Ik ben fan! 

deZusjes

Wat ik ging maken was snel duidelijk. Een Back to school dress voor Grote Zus.  Het nieuwe schooljaar is een heel speciaal jaar voor Grote Zus en een speciale jurk was dan ook een must. Het stofje kiezen was dan weer wat moeilijker.  Uiteindelijk ging ik eens niet voor Cloud9 Fabrics. Rivulet van Monaluna leek me ideaal voor het nazomerweer van vorige week.

Zonder zwans: een zalig stofje.  Strijkt als een zakdoek, super zacht en mooie kleuren.

deZusjes

Het biesje met knoopjes is een recyclage stofje van één van mijn eerste projectjes.  Voor de sluiting gebruikte ik voor het eerst kamsnaps. Kruipt wat werk in maar is zo tof om te maken.


deZusjes

Grote zus is dan weer fan van de zakjes.  Zit altijd wel iets in ...

deZusjes 

Dankjewel Ruth voor deze leuke kans en het geweldige stofje! 

Patroon: Oliver & S


Hieronder vind je meer over Hendrikje en hoe zij en haar gezin hun steentje bijdragen aan het milieu.

Wat is je favoriete eco/bio produkt?
Sowieso bio eitjes. Die zijn veel smakelijker dan de eitjes van legbatterijkippen.  Maar de laatste maanden ben ik ook helemaal fan van stofjes met het GOTS-label.

Als je de keuze hebt, ga dan voor de gewone of de bio/eco versie?
Zeker weten bio!!!!!

Zijn er in het gezin vast regels voor een meer ecologische levensstijl?
We proberen 1 keer per week vegetarisch te eten.
Met de fiets gaan werken is jammer genoeg geen optie. Daarom letten we heel erg op onze rijstijl voor een zuiniger verbruik.  De CO2 uitstoot hebben we in het oog gehouden bij het aanschaffen van onze nieuwe auto. Daarnaast staat sorteren hoog bij ons. Zelfs Kleine zus van 22 maand weet wat in de blauwe zak moet! En zeker niet onbelangrijk: er branden geen lichten zonder reden.

Wat is je grootste eco-zonde?
Te lang onder de douche staan ... oeps!