Annelies - vooral gekend als De Zuster Van - houdt van naaien en lijstjes maken. Alleszins, dit zijn de twee belangrijkste kenmerken waarmee ze zichzelf omschrijft op haar blog
Wat mij vooral opvalt is dat ze ongelooflijk veel talent heeft en dat haar tassen me bij elk nieuw exemplaar telkens opnieuw doen verrassen. Meermaals keek ik bewonderend toe en haar naam stond dan ook vrij hoog op het verlanglijstje voor een guest post. :-)

Ook deze keer ging Annelies resoluut voor het maken van een tas. Daarvoor koos ze één van onze stevige canvas stofjes uit de Clou9 Fabrics collectie. Het allerleukste is dat je deze tas ook kan winnen! Scroll snel verder, word totaal verliefd en lees hoe deze tas de jouwe kan worden!
Benieuwd vanwaar de blognaam 'De Zuster Van' komt? Voor mij trouwens heel herkenbaar. Klik hier en ontdek!

Met Weegschaal als sterrenbeeld zijn keuzes maken vaak moeilijk ... en wanneer je dan mag kiezen tussen de fijne stofjes uit de webshop van Georgette, wordt het er natuurlijk niet gemakkelijker op. Vreemd genoeg stond mijn besluit toch snel vast toen mijn oog viel op Tridents-Ocean van Cloud 9 Fabrics. Een prachtige canvas met een eenvoudige, grafische print.

Wie mijn blog volgt weet dat ik meestal tassen maak en daar zowel nieuwe als tweedehands stoffen voor gebruik. Ook nu was het niet anders: voor de buitenzijde gebruikte ik de Tridents-stof in combinatie met waxed canvas. Deze was afkomstig van een oude duffelzak en kreeg natuurlijk eerst een grondige schrobbeurt. (Dank u Georgette voor het staaltje Ecover!)

De Zuster van Feat. Georgette

In de duffelzak zaten ook oogringen die perfect paste bij het model dat ik voor ogen had: een bucket bag met een koordsluiting ...

De Zuster van feat. Georgette

en binnenin twee extra zakjes; één open vakje en eentje met een Trident-randje en tweedehands rits.

De Zuster van Feat. Georgette

De hengsels en de koordstopper werden bevestigd met rivetten en leer. Om in de ecologische - lees 'recycleer' - sfeer te blijven , hergebruikte ik een stukje leer dat eerder dienst deed als staal in een interieurwinkel.

Zo kwam deze ‘De Zuster Van feat. Georgette-tas' tot stand. En het goede nieuws is dat deze tas de jouwe kan worden! Hoe? Heel eenvoudig: neem een kijkje in de webshop van Georgette en laat me hier weten welke stof jouw voorkeur geeft. Zo simpel is het! Deelnemen kan nog tot en met 20 oktober 2013. Veel succes!

Update! Om misverstanden te vermijden: het is wel degelijk de tas die Annelies voor deze guest post maakte die je kan winnenDeelnemen doe je door op de blog van DeZusterVan te laten weten wat jouw favoriete stofje uit de winkel van Georgette is. Gewoon omdat we dit een leuke prijsvraag vinden en niet omdat Annelies er een nieuwe tas uit zal maken voor de winnaar. ;-) 

Win! DeZusterVan

 

Hieronder vind je meer over Annelies en hoe zij haar steentje bijdraagt aan het milieu. 

Wat is je favoriete eco/bio produkt?
Tweedehands! Zowel kleding, meubelen als gebruiksvoorwerpen. Misschien zijn ze wel niet op de meest ecologische manier vervaardigd, maar weggooien vind ik zo'n zonde. Meestal zijn oudere stukken niet alleen mooier, ze zijn vaak ook van betere kwaliteit: gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Oh, en bio rijstwafels met chocolade. Gewoon omdat ze zo lekker zijn!

Als je de keuze hebt, ga dan voor de gewone of de bio/eco versie?
Eerlijk is eerlijk. De bio/eco versie is vaak duurder dan de 'gewone' versie en dat geeft bij mij meestal toch de doorslag om niet voor de bio/eco versie te kiezen. In de zomer worden groenten en fruit wel gekocht op de plaatselijke groentemarkt. Zoveel lekkerder & recht uit 'den hof'!

Zijn er vaste regels voor een meer ecologische levensstijl?
Energie besparen is toch een belangrijk punt. Deuren en gordijnen sluiten, eerst een dikkere trui aandoen vooraleer de verwarming een graadje hoger gaat, alle toestellen volledig uitzetten etc.

Daarnaast proberen we zoveel mogelijk afval te vermijden, vooral in de keuken. Dat begint al in de winkel door seizoensprodukten en zo weinig mogelijk verpakte artikelen te kiezen. Ik vertik het om een komkommer met een jasje te kopen of om drie tomaten in een plastiek zakje te steken. Thuis wordt er goed gesorteerd, gecomposteerd en eetbare restjes gaan naar de kippen.

Wat is je grootste eco-zonde?
Ik hou enorm van jeans. Zowel om te dragen als om tassen mee te maken of te stofferen. Spijtig genoeg is het hele denim productieproces enorm vervuilend, om over het waterverbruik nog maar te zwijgen. Jeansbroeken koop ik vaak tweedehands, maar zo'n schone jeansstof per meter blijft toch wel heel verleidelijk ...