De lente is in het land en hoe deze beter in te zetten dan met een leuk DIY projectje! Steffi van I ♥ Eco laat ons zien hoe je leuke geurzakjes met lavendel en - hoe kan het ook anders - stofjes van bij Georgette maakt. Wie wil er nu niet een heel jaar lang die zalige geur in de kast?!

de lente in met i love Eco en Georgette

Hieronder lees je alvast meer over hoe Steffi en haar gezin hun steentje bijdragen aan het milieu.

Wat is je favoriete eco/bio product?
Ik ben een absolute voorstander van natuurlijke lichaamsverzorging & cosmetica! Er is een ruim aanbod en mijn huid straalt sinds ik het gebruik. Ook mijn haar kleur ik al jaren met natuurlijke verf. Werkt perfect, dus waarom zou ik nog gaan voor iets anders?

Als je de keuze hebt, ga je dan voor de gewone of de bio/eco versie?
Dat hangt er een beetje vanaf. Als het over voeding gaat, kies ik meestal voor de bio/eco versie. Vijf jaar geleden at ik héél traditioneel: aardappelen, groentjes, vlees. En kijk waar ik nu sta! Ik eet maximum nog 2 keer per week vlees. Samen met mijn gezin geniet ik enorm van onze gezondere levensstijl.
Als het over kleding of andere producten gaat, dan hou ik nog steeds rekening met mijn budget en met wat ik mooi vind. Voor mezelf investeer ik makkelijker in een kwalitatief kledingstuk (eco of bio), maar voor de kinderen vind ik het vaak nog erg duur. Ze groeien er ook zo uit. Dat vind ik dan zo jammer. Gelukkig komen er elke dag nieuwe hedendaagse en betaalbare ecoproducten bij! Fantastisch om te zien.

Zijn er vaste regels voor een meer ecologische levensstijl?
Mijn motto: alle kleine beetjes helpen. Sommige zaken zijn héél eenvoudig: gebruik een herbruikbare tas, beker of brooddoos. Vermijd plastic. Drink kraantjeswater. Ga voor 100% hernieuwbare energie. Eet minstens één keer in de week geen vlees. En zo kan je elke keer een stapje verder gaan! Kleine daden vermenigvuldigd door miljoenen mensen kunnen de wereld veranderen!

Wat is je grootste eco-zonde?
Mijn grootste ecozonde is mijn auto. Ik kan helaas niet zonder. Ik gebruik hem om de kinderen naar hun hobby’s te brengen, om boodschappen te doen, om naar mijn klanten te rijden. Op dit moment bezit ik geen elektrische of hybride wagen, maar als hij aan vervanging toe is, ga ik het sterk overwegen. Hopelijk zijn ze tegen die tijd ook een beetje betaalbaarder.