Vandaag mag ik Eva van 'With Love - by Eva' verwelkomen als Georgette Guest. Als ik goed kan rekenen begon ze te naaien op haar 15 en startte ze met een (naai)blog op haar 17. Persoonlijk vind ik dat redelijk indrukwekkend! :-) Eva is een creatief beestje en dat voel je enorm aan haar creaties. Zelf ben ik altijd verrast door de details die ze toevoegt. Dikwijls is het een spel van kleur en materialen: soms subtiel en andere keren heel uitgesproken. Een ding staat vast: het is altijd geslaagd!

Benieuwd wat ze maakte als Georgette Guest? Scroll dan gewoon verder en geniet!

-

Hoihoi! Ik ben Eva, 21 jaar en in het echte leven studente Pedagogiek aan de KU Leuven. Online plak ik sinds 2012 “With Love” voor mijn naam en deel ik mijn creaties, foto’s en woorden met de wereld op mijn blog. Voor de tweede keer in die bloggeschiedenis mag mijn online alter ego uithuizig zijn: vandaag ben ik met veel plezier Georgette Guest!

Cadeautjes voor de gasten, het is een traditie bij de nomaden én bij mevrouw Georgette. Uit haar winkel koos ik na lang twijfelen een heerlijk zachte chambray met stipjes. Een jurk voor Zus en een hemd voor Broer waren de eerste plannen. Tot ik de stof voelde en hem stante pede voor mezelf reserveerde ;-)

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

Het doel was om zoveel mogelijk vierkante centimeters te hullen in deze stof. En hoe doet een dame van 1m84 dat beter dan door bedekking van haar ellenlange benen? De chambray werd een broek! Mijn allereerste damesbroek ooit en een naai-uitdaging van jewelste. Wie al eerder bij mij las, weet dat ik dat wel kan smaken ;-)

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

Ontwerpen vind ik het fijnste deel uit het naaiproces. Mijn radertjes en tekenpotlood gaan aan het werk, nadien zoek ik een patroon bij het beeld in mijn hoofd. Voor deze broek werd dat model 129 uit Burda 04/2015. Een hoge taille en taps toelopende pijpen, dat was wat ik wilde; de details voegde ik zelf toe.

Blikvanger is de verticale strook op de rechterpijp. Hiervoor gebruikte ik een strook nepleer van Lotte Martens. Ook zij drukt haar stoffen met ecologische verven, dus ik vond dat dat wel in het plaatje paste :-)

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

De tailleband bestaat uit een glitterelastiek en een geüpgrade soort riemlusjes. Ik knipte verschillende vormen en reeg de elastiek erdoorheen; enkel aan de rits is hij vastgestikt. Dit deed ik vanuit zuinigheidsoogpunt: als de elastiek het zou begeven (hij komt van Veritas en de kwaliteit is niet geweldig) kan ik hem eenvoudig vervangen.

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

De stof is aan beide kanten bruikbaar en aan beide kanten even mooi. Perfect voor een paspelzak! Ik voegde er achteraan twee toe en gebruikte hiervoor de lichtgrijze kant van de stof. Eén echte paspelzak …

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

... en één valse zak! Hier gebruikte ik een restje van het nepleer voor de achterkant. Beide knoopjes komen uit de voorraad van de allerliefste mevrouw Khadetjes.

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

Met een figuurtype dat het best als “plank” kan worden omschreven (zijnde: algeheel gebrek aan vrouwelijke rondingen) ga ik voor patronen die toch iets van die laatste suggereren. Smalle taille, breder op de heupen en wat accentjes om optisch te vergroten. Met een beetje verbeelding wordt dat een Afrikaanse derrière. :-)

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

Door de hoge taille en de blingbling doorstaat deze broek met glans de feestelijkheidstest. Maar voor dagen waarop het allemaal wat losser mag, is er ook de comfy look! Gecombineerd met dit bloesje dat ik vorig jaar maakte, stoerdere schoenen en opgerolde pijpen ineens een heel andere stijl. Om geen zichtbare naden te hebben bij het oprollen, werkte ik de pijpen af met een beleg binnenin.

Georgette Guest // With Love By Eva // Burda

De pasvorm achteraan kan nog wat verbeteringen gebruiken, maar ik ben zo verliefd op het comfort en de details dat deze broek nu al tot “lievelings” gepromoveerd is. Dankjewel Ruth!

Stof: Chambray 'Raw Dots - Brouillard' - Les Trouvailles d'Amandine (te vinden bij Georgette) & nep lederen accent stofje van Lotte Martens.
Patroon: 'Vintage Hight Waisted Trousers' -  model 129 uit Burda 04/2015.

Alle oe's en aah's zijn welkom op onze FB-pagina of laat een berichtje achter op de blog van Eva! ;-)

-

We horen graag van onze gastblogger wat zij doen om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Want naast zelf kledij maken (mét ecologische stoffen) zijn er een hoop andere zaken die je ecologische voetafdruk klein houden. Hieronder vind je de tips van Eva. :-)

Wat is je favoriete eco/bio produkt? 
Mijn papa heeft een grote biologische moestuin en ik hou van de rijke smaak van zijn groenten. Zeker de tomaten, duizendmaal lekkerder dan de waterige exemplaren uit de winkel!

Als je de keuze hebt, ga je dan voor de gewone of de bio/eco versie? 
Ik probeer zo veel mogelijk lokaal en biologisch te kopen, maar kies toch liever voor niet-biologische groenten uit België dan voor biogroentjes uit een ver land. Met een studentenbudget is het altijd wat schipperen; bij grote prijsverschillen laat ik helaas de goedkoopste winnen. Kleding koop ik niet vaak, maar ook daar ga ik meestal voor Belgisch design. Op het productieproces let ik dan weer minder: biologische stoffen zijn voor mij een meerwaarde maar geen must. Ik vind vooral eerlijkheid en kleinschaligheid belangrijk, gelukkig gaat dat vaak hand in hand met biologisch.

Zijn er vast regels voor een meer ecologische levensstijl? 
Hoewel ik onlangs mijn rijbewijs behaalde, doe ik mijn best om zo weinig mogelijk de auto te nemen voor verplaatsingen die ik met de fiets of het openbaar vervoer ook kan maken. Zelfs al vraagt dat extra tijd en word ik daarbij af en toe getrakteerd op een onbegrijpende blik van een familielid ;-) Als ik voor mezelf kook is dat vaak zonder vlees, hoewel ik mezelf geen vegetariër zou noemen, en de verwarming op kot zet ik pas aan als een extra trui niet meer helpt.

Wat is je grootste eco-zonde? 
Plastic afval. Net als vele Belgen, vrees ik. Een bakje voor de kerstomaatjes, een zakje rond de aubergines of het amandelpoeder, een potje voor de notenmix: ongelooflijk hoeveel zakjes en potjes ik in de vuilbak gooi na het koken van een maaltijd. Hoewel ik steeds een stoffen boodschappentas in mijn handtas heb en ik regelmatig boodschappen doe in de verpakkingsvrije winkel blijf ik mee schuldig aan de plasticberg, helaas.