Sinds 2012 is Eva van By Eva Maria niet meer uit blogland weg te slaan. En met een Husband die af en toe extra tijd tovert (heel speciaal voor haar alleen) is ze een krak in het maken van kussens en tassen in alle vormen en formaten. Leuke kledij voor één van haar drie kinderen, vriendjes, kennissen of familie passeren ook regelmatig de revue. En natuurlijk niet te vergeten: George the Puppy verscheen al verscheidene keren in de meest leuke stofcombinaties! Recent is Eva ook lid van NaaiKaffee: een aanrader voor iedereen uit de omgeving van Aarschot. Je kan er in gezelschap van een bende gezellige kletsende madammen naaien, breien, haken, knutselen maar ook die berg strijk die al een eeuwigheid staat te wachten in leuk gezelschap verteren.
Voor deze guest post koos Eva resoluut om iets voor haarzelf te maken. Of a Feather van Cloud9 Fabrics was de ideale stof ... helaas helemaal uitverkocht op deze moment. Maar geen nood! Ook deze maand hebben we een leuke give away dankzij By Eva Maria. Lees snel verder en ontdek hoe misschien jij de eigenaar kan worden van een origneel ritstasje gemaakt uit een van de mooiste stofjes uit de collectie van Cloud9 Fabrics!


-

Voor alles is een eerste keer. Ook voor het schrijven van een guest post. Man, wat was ik vereerd toen Georgette mij vroeg! Nadat ik 83 keer alle prachtige stoffen uit haar webwinkel had overlopen en bekeken, besloot ik de stof Of A Feather van Cloud9 eruit te pikken om daar een rok voor mezelf uit te maken.

By Eva Maria

Het moest een eenvoudige rok worden, eentje met boordband maar wél met voering, eentje dat ik nu al omdoop tot de comfortrok! Misschien ligt het aan mijn figuur, maar de rokken die ik met rits maak hebben vaak de neiging om veel te ver omhoog te kruipen in mijn taille, terwijl ze niet als taillerok bedoeld zijn.

By Eva Maria

Deze met boordband blijft zitten waar ik hem wil, iets lager op mijn heupen. De stof is prachtig, de kleuren passen perfect bij de tijd van het jaar en toevallig kocht ik onlangs boordstof in ideale bijpassende kleur. Ik liet de print voor zichzelf spreken dus geen poespas aan de belijning of het model. Eenvoudig en ook snel klaar, zo hebben we het al eens graag! Uit de restjes van de stof maakte ik nog twee ritstasjes: een bow-clutch en eentje volgens een eigen patroon.By Eva MariaHet goede nieuws is dat ze van jou kunnen worden! Hoe? Heel eenvoudig! Kom voor 3 december 2013 eens langs op de Facebook pagina van By Eva Maria en zeg 'HALLO'! Hopelijk tot snel! ;-)Hieronder vind je meer over hoe Eva en haar gezin hun steentje bijdragen aan het milieu.

Wat is je favoriete eco/bio produkt?
Ik ben grote fan van de fairtrade choco met pure chocolade uit de Wereldwinkel én de heerlijke vruchtensappen daar! En tweedehands spullen, van serviesgoed tot speelgoed en kledij: ik kan helemaal blij worden van een geweldige vondst! Ecologisch verantwoord én contentement: twee vliegen in één klap dus!

Als je de keuze hebt, ga dan voor de gewone of de bio/eco versie?
Bio is vaak duurder, en dat houdt mij wel tegen om àltijd bio/eco te kopen. Ik doe mijn best, al zou ik veel liever nog meer biologisch voedsel aanschaffen. In het provinciestadje waar ik woon is het ook niet zo evident om alles in zijn bio variant te vinden, daarin mis ik bv. wel een supermarkt als Bio Planet in de buurt.

Zijn er vaste regels voor een meer ecologische levensstijl?
Geen onnodige verlichting aan, het water niet laten lopen tijdens het tandenpoetsen, gebruik van regenwater voor toiletten en planten, aan tafel drinken we kraantjeswater… Die kleine dingen zijn makkelijk toe te passen en werden de kinderen hier met de paplepel meegegeven. Ook al zijn het kleinigheden, ze maken écht wel een verschil! En verder zijn we weekvegetariërs, dus enkel in het weekend zet ik nog vlees op het menu. Niet altijd lukt ons dat 100%, want vooral op vlak van broodbeleg laten we wel eens steken vallen…

Wat is je grootste eco-zonde?
Verre vliegtuigreizen met het hele gezin zijn absoluut niet ecologisch verantwoord maar iets wat we moeilijk kunnen laten.