'Met bio investeer ik in onze toekomst' is de slagzin waarmee de 11e editie van Bioweek* van start gaat. Van 6 tot 14 juni 2015 openen meer dan honderd biobedrijven over heel Vlaanderen de deuren voor het publiek. Je kan deelnemen aan maar liefst 170 activiteiten! Ga met het gezin op stap en maak leuke uitstapjes naar boerderijen, verwerkende bedrijven, winkels, ...  en ontdek hoe zij een wereld van verschil maken door te kiezen voor bio. Meer weten over bio? Acht gezichten van de Bioweek vertellen hier hoe zij met de keuze voor bio investeren in onze toekomst.

Tijdens deze periode kan je ook genieten van een hoop acties bij verschillende winkels en bedrijven. Ook bij Georgette kun je profiteren. Van 6 tem 14 juni worden alle online bestellingen GRATIS verzonden! Want ook wij willen samen met jullie investeren in een 'propere' toekomst.

Scroll nog even door naar beneden voor jullie naar de webshop hollen en ontdek meer over onze keuze voor enkel biologische stoffen en onze garantie op een 100% proper product.

Bioweek! Gatis verzending

Georgette hanteert een strikte standaard. Om de 'properheid' van onze stoffen te verzekeren, werken wij enkel samen met merken/fabrikanten die het GOTS-label kunnen voorleggen. GOTS - The Globel Organic Textile Standards - werd opgericht in 2007 met als doel de textielindustrie en de gehele 'supply chain' doorzichtig te maken voor zowel consument als producent. Iedere stap wordt gekeurd, vanaf katoenzaadje tot afgewerkt product en moet voldoen aan strenge milieu- en sociale criteria's die door hen vooropgesteld worden. Momenteel zijn ze wereldwijd (!!!) het enige label dat zowel sociale als ecologische voorschriften heeft. Mede daarom zijn ze erkend als 's werelds toonaangevende productienorm voor (biologisch én ecologisch) textiel.

Om deze normen op een correcte manier uit te leggen, zouden we eerst het gehele verwerkingsproces van katoen onder de loep moeten nemen. Niet eenvoudig en praktisch onmogelijk om in een blogpost te vatten … . Kort samengevat: er zijn meerdere stappen in dit productieproces en dus ook verschillende producenten betrokken om tot de lap stof te komen die bij jou onder de naaimachine terechtkomt. Benieuwd naar de verschillende voordelen die biokatoen zowel op het gebied van milieu als op sociaal, economisch en persoonlijk vlak heeft? Klik dan zeker door naar de site van GOTS zelf.

*Bioweek is de publiekscampagne van BioForum Vlaanderen vzw, de Vlaamse beroepsorganisatie van de biologische landbouw- en voedingssector. Vlaamse bedrijven met bio steunen De Bioweek door middel van Bioweek-activiteiten, ambassadeurschap en financiële bijdragen.